Οι σοσιαλιστές ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα- Ο 38χρονος Κρητικός που μπαίνει μπροστά (φωτο)

Στη μάχη της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν οι εκπρόσωποι της Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας, των Σοσιαλιστών Ακτιβιστών, της Χάρτας 19 και ανεξάρτητες προσωπικότητες της κεντροαριστεράς ενώνοντας τις δυνάμεις τους. Οι λεγόμενοι «πασοκογενείς» της Προοδευτικής Συμμαχίας, διοργάνωσαν χθες Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου την πρώτη τους εκδήλωση, στο Ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφ. Βασιλ. Αμαλίας 10), ανταποκρινόμενοι, όπως λένε, στο πολιτικό πλαίσιο που είναι αναρτημένο στη σελίδα τους στο Facebook, «στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για την ανασυγκρότηση, ανανέωση και διεύρυνση με σκοπό μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, η οποία θα αντιστοιχίσει τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική βάση».

Τις βασικές εισηγήσεις, εκ των διοργανωτών παρουσίασαν οι Τάκης Κορμάς, Θοδωρής Δουλουμπέκης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Τάνια Καραγιάννη και Λάμπρος Ρώσης.

Μάλιστα στην ομάδα που είχε την πρωτοβουλία είναι ο 38χρονος πολιτικός μηχανικός, Θοδωρής Δουλουμπέκης, από το Ρέθυμνο, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές και μέλος της γραμματείας της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Το πολίτικο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Συμμαχίας:

«Όλες και όλοι εμείς, που εμπνεόμαστε από τις πιο λαμπρές παραδόσεις της Δημοκρατικής Παράταξης στον τόπο μας. Απ’ τη δημιουργία του ΕΑΜ και την Εθνική Αντίσταση, τους δημοκρατικούς αγώνες, τον αγώνα του 114, την πάλη κατά της χούντας και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το μεταπολιτευτικό κύμα του κοινωνικού ριζοσπαστισμού, την μεγάλη δημοκρατική έκρηξη του ’81 και την πολιτική ανατροπή του 2015, όπως εκφράστηκε με την ανάληψη της Διακυβέρνησης της Χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα το 2015.

Όλοι εμείς, οι αριστεροί σοσιαλιστές, είτε ως φυσικά πρόσωπα, είτε ως συλλογικότητες του πατριωτικού σοσιαλιστικού χώρου, σταθήκαμε δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του, με κορύφωση τη μάχη των πρόσφατων Ευρωπαϊκών και Εθνικών εκλογών, όπου, έχοντας απέναντι το σύνολο των νεοφιλελεύθερων συμφερόντων, των Μέσων Ενημέρωσης και των Δεξιών δυνάμεων του τόπου, κατορθώσαμε να αποτελέσουμε ένα συμπαγή και κυρίαρχο πολιτικό πόλο του 32%.

Ανταποκρινόμαστε σήμερα στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για την ανασυγκρότηση, ανανέωση και διεύρυνση με σκοπό μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, η οποία θα αντιστοιχίσει τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική βάση.

Είμαστε αποφασισμένοι, με βάση την προσωπική μας πορεία, την κοσμοαντίληψη μας, τις ιδέες, αρχές και αξίες μας να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου συλλογικού πολιτικού υποκειμένου, που θα ενώνει τα επιμέρους ρεύματα, οικοδομώντας, σε συνθήκες εσωκομματικής δημοκρατίας, ελεύθερης έκφρασης και ισότιμης συμμετοχής, μια νικηφόρα πολιτική οντότητα, με σημείο αναφοράς ένα πρόγραμμα μετασχηματισμού της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας.
Ένα πρόγραμμα, που θα αποτελέσει τη βάση συγκρότησης ενός Συνασπισμού Κοινωνικών Δυνάμεων, μιας νέας πλειοψηφίας, που θα νικήσει τη νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά συμμαχία, της πολιτικής τάξης, που χρεοκόπησε τη χώρα, από κοινού με την διαπλεκόμενη κρατικοδίαιτη επιχειρηματική «ελίτ».

Η Υλοποίηση του κοινού μας σκοπού απαιτεί την συναποδοχή της διαφορετικότητάς μας και την ειλικρινή συνύπαρξη όλων, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.
Η μάχη κατά της ιδιοτέλειας και των προσωπικών στρατηγικών, είναι το συλλογικό μας καθήκον.
Η απαραίτητη όσμωση στα πλαίσια της δημιουργίας ενός πλειοψηφικού δημοκρατικού πόλου πρέπει να έχει κατεύθυνση και πρόσωπο και να καταλήγει σε μια σύγχρονη άποψη για την Ελληνική Κοινωνία.

Κεντρικός στόχος είναι το Πρόσωπο κι όχι τα πρόσωπα του νέου προοδευτικού δημοκρατικού πόλου.

Η Οργανωτική προσπάθεια, στα πλαίσια του εγχειρήματος, πρέπει να είναι συνεπής με το βαθύ ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενό του, να συναρθρώνει τα επιμέρους, καθιστώντας δυνατή τη θεσμική τους έκφραση χωρίς αποκλεισμούς, μακριά από απολίτικους μηχανισμούς, φεουδαρχικού τύπου συζεύξεις ή συμβούλια “Οπλαρχηγών” με φανταστικό στράτευμα.
Η κομματική ζωή που πραγματώνει τη Δημοκρατία και παράγει, ορθολογικά, πολιτική, προεξοφλεί την ποιότητα της Διακυβέρνησης του Πολιτικού υποκειμένου.
Δηλώνουμε παρόντες στη μάχη για μια κοινωνία που χωράει τα όνειρα και τις ανάγκες μας, στη μάχη της υπεράσπισης των δημοσίων αγαθών.

Για μια ζωή που πραγματώνεται στο «εμείς», κόντρα στον ατομικισμό και την εμπορευματοποίηση των πάντων.
Αποτελεί συλλογική μας ευθύνη, η συγκρότηση της μεγάλης αριστερής προοδευτικής παράταξης και της ηγεμονικής της παρουσίας σε όλους τους κοινωνικούς χώρους και θεσμούς.
Καλούμε, όλες και όλους, τις συντρόφισσες και συντρόφους, τους συναγωνιστές, με τους οποίους δώσαμε στο παρελθόν, νικηφόρες μάχες κατά τις Δεξιάς και των αντιλαϊκών Συμφερόντων, να προχωρήσουμε στην ένταξή μας, στην κομματική οντότητα «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κομματική μας ένταξη, είναι βασική προϋπόθεση, για την αξιοπιστία και την αποδοτικότητα του μεγάλου Δημοκρατικού Εγχειρήματος.

Προχωράμε, χωρίς να ξεχνάμε, αλλά σπάζοντας ανούσιες προσκολλήσεις, που ακινητοποιούν το ρεύμα ανατροπής, που έχει ανάγκη η Ελλάδα, σήμερα.
Το δημοκρατικό κύμα, που θα δώσει σάρκα και οστά στα όνειρα των νέων, το μέλλον των οποίων, υποθήκευσε και συνεχίζει να απειλεί, η συμμαχία εγχώριων και ξένων αντιλαϊκών δυνάμεων.

Ισότιμα, ενώνουμε δυνάμεις, για να δώσουμε στον «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», την κρίσιμη ώθηση για νέες εκλογικές νίκες υπέρ του Λαού».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί