Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει σε ημερίδα του ΙΤΕ για τις ευφυείς τεχνολογίες στα δίκτυα υδροδότησης

Στην Ημερίδα του ΙΤΕ για τις «Ευφυείς Τεχνολογίες στην Υπηρεσία των Δικτυών Υδροδότησης» συμμετέχει η Γιώργος Αλεξάκης Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων. Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης και παρουσία του Πρύτανη Παναγιώτη Τσακαλίδη, του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, του Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής ΙΤΕ Δημήτρη Πλεξουσάκη, ερευνητών και στελεχών συναρμοδίων υπηρεσιών, εκπροσώπων ΔΕΥΑ και ΟΑΚ, παρουσίασε το ρόλο και αρμοδιότητες της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα των υδάτων γενικότερα, τις συνέργειές της με συναρμόδιες Υπηρεσίες Υπουργείων και τοπικών φορέων στην Κρήτη, αλλά και τη δυναμική της δραστηριότητα στην αξιοποίηση συναφών χρηματοδοτήσεων για συναφή καινοτόμα έργα. 

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Έργων SMART-WATER-2020 και ΕΠΙΡΡΟΗ,  του Χρηματοδοτικού Προγράμματος  Interreg Ελλάδα-Κύπρος.

Ο Γιώργος Αλεξάκης αναφέρθηκε στη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη μεταξύ ερευνητικού και επιχειρηματικού κόσμου στον Πυλώνα Περιβάλλον-Ενέργεια της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης, που εστιάζει μεταξύ άλλων στον τομέα των Υδάτινων Πόρων, με αξιόλογες και ώριμες ερευνητικές ιδέες σε τοπικό επίπεδο προς περαιτέρω αξιοποίηση. Παρουσίασε επίσης τα έργα διαπεριφερειακής συνεργασίας iWaterMap – Οδικοί Χάρτες Καινοτομίες στην Τεχνολογία Ύδατος και Tourest – Βιώσιμη Διαχείριση Νερού στις Τουριστικές Περιοχές της Αδριατικής Ιονίου, των πλαισίων Interreg Europe και ADRION αντίστοιχα, στα οποία η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει ως εταίρος, καθώς και την ενταγμένη στο ΕΣΠΑ Πράξη – Ενίσχυση των Ελέγχων στις Ρυπογόνες για τα Ύδατα Δραστηριότητες στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η Ημερίδα συνεχίζεται με παρουσιάσεις στελεχών φορέων της Κρήτης, των εκπροσώπων Κυπριακών Φορέων που αποτελούν τους εταίρους των έργων  SMART-WATER-2020 και ΕΠΙΡΡΟΗ, και άλλων επιστημόνων που υλοποιούν συναφή ευρωπαϊκά έργα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί