Η “αριστεία” Μητσοτάκη του Χάρβαρντ σε μια μόνο φράση! (εικόνα)

Στην αρχή που είδα την εικόνα από το tweet του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σκέφτηκα ότι είναι fake. Δεν μπορεί ένας “άριστος” πρωθυπουργός να λέει κάτι τέτοιο. Ότι διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό πρως με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν δυσκολίες.

Η διαβεβαίωση δε γίνεται για κάτι δύσκολο, ή δε λέγεται αυτό διαβεβαίωση. Η διαβεβαίωση είναι για μια προσπάθεια. Παράδειγμα, για ένα εγχείρημα, που παρά τη δυσκολία του, κάποιος διαβεβαιώνει ότι θα πετύχει ή θα γίνει κάθε τι δυνατό να πετύχει.

Όταν συμπεραίνεις μια δύσκολη κατάσταση, δε “διαβεβαιώνεις”, αλλά παραδέχεσαι, ομολογείς κλπ.

Ακόμα και λάθος συντακτικό δε δικαιολογείται, καθώς δε μιλάς μόνο για τη δική σου θέση, αλλά και για τον “απέναντι”. Άρα δε θα μπορούσε να διαβεβαιώσει για το αποτέλεσμα, ειδικά σε μια περίοδο τουρκικών προκλήσεων.

Άρα, σκέφτηκα, μάλλον κάποιοι του κάνουν πλάκα για το διανοητικό αλλά και το εκφραστικό το επίπεδο!

Αλλά όταν είδα τη σελίδα του με το tweet, πραγματικά κατάλαβα την “αριστεία” Μητσοτάκη… Μάλλον στα Χάρβαρντ και τα Κολάμπια, δε μαθαίνουν κάτι τη λογική έννοια… Φυσικά ούτε τη γραμματική και το συντακτικό.

Προφανώς ο κ. πρόεδρος ήθελε να μας διαβεβαιώσει για…

Μπα, πραγματικά δεν ξέρω για ποιο πράγμα ήθελε να μας διαβεβαιώσει…

(Ας μην αναρωτιόμαστε μετά αν πραγματικά μπορεί να… χαιρετά κούκλες στις βιτρίνες ή να… συνομιλεί με εξωγήινους και παπαγάλους!)

Δείτε: Κυριάκος, ο βασιλιάς της γκάφας: Από τους εξωγήινους στον Ρουσσώ και τον χαιρετισμό στις… κούκλες! (βίντεο)

Δείτε το tweet

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί