Έπιασε τόπο η διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση: Αποδεσμεύονται και οι λογαριασμοί του Μανιαδάκη, μετά του Φρουζή

Ευεργετική για τους Φρουζή – Μανιαδάκη ήταν η διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση κατά την τελευταία αναθεώρηση των Κωδίκων και η οποία προβλέπει ταχεία αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών όσων ερευνώνται για υποθέσεις «ξεπλύματος» χρήματος.

Κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή, ο Κ. Φρουζής δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να παραδεχτεί ότι οι λογαριασμοί του αποδεσμεύτηκαν. Μετά τον Mr Novartis, σειρά είχε ο Ν. Μανιαδάκης, ο οποίος προχώρησε σε αντίστοιχη παραδοχή.

«Λόγω της εμπλοκής σας έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί σας, 300.000 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Ζητήσατε κι εσείς αποδέσμευση;», ήταν η ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Αυγέρη, με τον μάρτυρα να απαντά «ναι».

«Στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης είπατε ότι όποιος καταθέσει εναντίον μου θα τον σκοτώσω;» επανήλθε η κ. Αυγέρη. «Ναι, αλλά η απάντηση οφείλεται στον εκνευρισμό μου γιατί με βιντεοσκοπούσαν χωρίς να το γνωρίζω» απάντησε, προκαλώντας την απορία για το πώς γίνεται να εκνευρίστηκε αφού δεν γνώριζε ότι βιντεοσκοπείτε…

Στην ερώτηση για το αν γνωρίζει τον Θ. Πλεύρη, ο οποίος τον… πετσόκοψε με τις ερωτήσεις του κατά τη δεύτερη κατάθεσή του στην Επιτροπή, ο διωκόμενος Ν. Μανιαδάκης επιβεβαίωσε ότι οι δυο τους συνεργάστηκαν στο υπουργείο Υγείας και πως έχουν συναντηθεί πολλές φορές, σύμφωνα με το documentonews.gr. 

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί