Ένταση στη συνεδρίαση του ΕΒΕΧ: Επεισόδιο μεταξύ συμβούλων (Φωτο)

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΧ.

Αφορμή για την ένταση που προκλήθηκε ήταν η συζήτηση του πέμπτου θέματος που είχε τεθεί προς συζήτηση από την αντιπολίτευση, το οποίο αφορούσε την άμεση έγκριση και δημοσίευση των ισολογισμών του Επιμελητηρίου.

Το μέλος του ΔΣ κ. Γιώργος Πατεράκης, από την παράταξη του κ. Ροκάκη, ανέφερε ότι το θέμα θα πρέπει να παραπεμφθεί σε επόμενη συνεδρίαση, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα, στα μέλη του ΔΣ τα στοιχεία(ισολογισμοί).

Ο κ. Πατεράκης μάλιστα απευθυνόμενος προς την παράταξη του κ. Μαργαρώνη που το είχε βάλει προς συζήτηση, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είχαν φροντίσει να προσκομίσουν τους ισολογισμούς. 

Η τοποθέτησή του κ. Πατεράκη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γιάννη Μαργαρώνη, αλλά και των μελών της παράταξής του, που επέμεναν σε έντονο ύφος, ότι η έγκριση των ισολογισμών θα πρέπει να γίνει άμεσα στη συνεδρίαση, καθώς όπως υποστήριξαν, είναι ένα θέμα που με ευθύνη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, «σέρνεται» πολύ καιρό τώρα. 

Απευθυνόμενος στο κ. Πατεράκη ο κ. Μαργαρώνης του επεσήμανε ότι οι ισολογισμοί είχαν δοθεί στα μέλη του ΔΣ πριν από ενάμιση χρόνο και είχε υποχρέωση να τους γνωρίζει, ενώ σε ότι αφορά το φάκελο της συνεδρίασης, ανέφερε ότι η υπηρεσία με ευθύνη της Διοίκησης, είχε υποχρέωση να τους έχει συνημμένους. 

Στο πανδαιμόνιο που προκλήθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Αντώνης Ροκάκης ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεδρίασης για 10 λεπτά, γεγονός που ήταν και η «θρυαλλίδα», για να προκληθεί «‘έκρηξη» στην αίθουσα.

Το μέλος της παράταξης του κ. Μαργαρώνη κ. Γιάννης Φραγκάκης, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του είπε ότι δεν μπορεί να διακόψει τη συνεδρίαση ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση ενός θέματος. “Μας κοροϊδεύετε! Εχετε δόλο να ζητάτε διάλειμμα εν μέσω συζήτησης συγκεκριμένου θέματος. Δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά αυτό! Αυτό είναι πραξικόπημα!”, είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Γιάννης Φραγκάκης

Ο κ. Ροκάκης όμως επέμεινε στην απόφασή του και διέκοψε τη συνεδρίαση.

Δημιουργήθηκε απίστευτη ένταση που είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθήσουν πρωτόγνωρες σκηνές, με αντεγκλήσεις και διαξιφισμούς μεταξύ των μελών και των δύο παρατάξεων, εντός και εκτός της αίθουσας που συνεδρίαζε το ΔΣ του Επιμελητηρίου.

Αρκετή ώρα αργότερα με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν, όμως η συνεδρίαση τελικά δεν συνεχίστηκε. 

Kriti24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί