Ο “άριστος”, πρώην του ΠΑΓΝΗ, που δήλωνε ψευδώς καθηγητής και η επιβεβαίωση των καταγγελιών του ως “Αναστασίου”

Δεν έδειξε διάθεση να αναιρέσει όσα κατέθεσε ως προστατευόμενος μάρτυρας εναντίον πολιτικών προσώπων ο Ν. Μανιαδάκης στην Προανακριτική, μετά από σχετική ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής, Γ. Μπούγα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπούγας ρώτησε τον διωκόμενο για το σκάνδαλο Novartis και άλλοτε διοικητή του ΠΑΓΝΗ: «Ως προστατευόμενος μάρτυρας με το όνομα Ιωάννης Αναστασίου έχετε εμπλέξει στην υπόθεση πολιτικά πρόσωπα. Επιμένετε σε αυτές τις καταθέσεις;».

Τότε, ο Ν. Μανιαδάκης αντί να διαψεύσει όσα κατέθεσε ως «Ιωάννης Αναστασίου» εναντίον των Μ. Σαλμά, Αντ. Σαμαρά αλλά και για τις σκιώδεις πρακτικές στην τιμολόγηση φαρμάκου, είπε: «Θα σας παρακαλούσα να κατανοήσετε ότι για αυτές τις καταθέσεις έχω καταστεί κατηγορούμενος από τέσσερα πολιτικά πρόσωπα. Τους κ.κ. Σαλμά, Λοβέρδο, Γεωργιάδη και Λυντζέρη».

Γιατί ο δήθεν καθηγητής της Οξφόρδης δεν τόλμησε να καταρρίψει όσα είχε καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας;

Σημειώνεται ότι “κλέβοντας” τις πρακτικές του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα αποδήμων, εμφανίστηκε στην Προανακριτική Επιτροπή ο Ν. Μανιαδάκης, ισχυριζόμενος πως το 1998 ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα αναγκάστηκε να πει την αλήθεια!

Ο εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου Novartis και πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, κόμπαζε ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής για το γεγονός ότι το 1998 ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο υπερφίαλος ισχυρισμός προκάλεσε την απορία μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή, με αποτέλεσμα να του ζητηθούν αποδεικτικά στοιχεία.

Τότε, ως άλλος Αντ. Διαματάρης, ο διωκόμενος μάρτυρας αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως είχε μεν μια μορφή συνεργασίας με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αλλά αυτή δεν αφορούσε τον τίτλο του καθηγητή.

Σημεία από τις καταθέσεις του ως «Ιωάννης Αναστασίου»

Υπενθυμίζεται ότι ως «Ιωάννης Αναστασίου», ο Ν. Μανιαδάκης είχε παρουσιάσει στους εισαγγελείς Διαφθοράς τον Μ. Σαλμά ως πλήρως διεφθαρμένο, καταθέτοντας πως «ήταν ευρέως γνωστό ότι ελάμβανε παρανόμως χρήματα για να εξυπηρετεί συμφέροντα φαρμακευτικών εταιριών». Πιο συγκεκριμένα, είχε καταθέσει πως «αμέσως μετά από συνάντηση με εκπροσώπους φαρμακευτικής επιχείρησης στην εσωτερική τσέπη του σακακιού του (σ.σ. Μ. Σαλμά) υπήρχε μεγάλη δεσμίδα χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ».

Επίσης, δεν φέρεται να είχε και την καλύτερη άποψη για στενούς συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά. Στην ερώτηση του εισαγγελέα: «σε ποιους πιστεύει ότι αναφέρεται η εταιρική παρουσίαση ως το think tank του πρωθυπουργού», ο τότε προστατευόμενος μάρτυρας είχε απαντήσει: «Θεωρώ ότι αφορά άτομα τα οποία εξαιτίας μιας τυπικής ή άτυπης σχέσης είχαν τη δυνατότητα επιρροής στη διαμόρφωση και λήψη αποφάσεων που αφορούν τον τομέα υπηρεσιών υγείας. Τέτοια άτομα έχει ακουστεί ότι ήταν οι Παπασταύρου Σταύρος, Πτωχός Δημήτριος, Πεγκλής Μιχάλης και Χρύσανθος Λαζαρίδης […] Σε ό,τι αφορά τον τρόπο υλοποίησής του, περιγράφεται ότι το έργο αυτό θα υλοποιηθεί από μια διευρυμένη ηγετική ομάδα, η οποία περιλαμβάνει τα προαναφερόμενα ηγετικά στελέχη από τη μητρική εταιρεία, τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Νοβάρτις Ελλάς, διευθυντικά στελέχη της εταιρείας και τον καθηγητή και πρώην αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Κυριάκο Σουλιώτη […] Αναφορικά με τους λήπτες αποφάσεων, τους οποίους στοχεύει το έργο, περιλαμβάνονται ο καθηγητής Σουλιώτης από την αρχή του έργου, οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών, καθώς και κυβερνητικά στελέχη και δημόσιοι λειτουργοί οι οποίοι θα προσεγγιστούν στο κατάλληλο σημείο υλοποίησης του έργου […]».

Με πληροφορίες από Documentonews

Δείτε ακόμη: Νίκος Μανιαδάκης: Ο διαχρονικός «σοφός» υπουργών και κοσμήτορας-μπίζνεσμαν- Η σύμβαση της εταιρείας του με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ν. Μανιαδάκης, ο «εκλεκτός» της τρόικας: Οι «συμβουλές» του και οι διαπραγματεύσεις με τον «εντολέα» του

Νέα εξέλιξη στο σκάνδαλο Novartis- Εισαγγελείς Διαφθοράς: Ο Μανιαδάκης μας έλεγε πως τον εκβιάζει ο Στουρνάρας

Σε μία ακόμη παλινωδία υπέπεσε ο Φρουζής: Ο Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της Novartis

Ο Μανιαδάκης ελέγχεται και για εταιρεία στην Κρήτη- Η κατάθεσή του για «πάρτι διαφθοράς με Novartis» και εμπλοκή Γεωργιάδη, Λοβέρδου

Ο βούρκος των «αρίστων»…

Πηγές του Εφετείου: Η δίωξη στον μάρτυρα «Αναστασίου» για τη Novartis ήταν δρομολογημένη για μετά τις γιορτές

Υπόθεση Novartis: Κατηγορούμενος πλέον για παθητική δωροδοκία ο άλλοτε διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο για την υπόθεση Novartis πρώην διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Πολάκης για Novartis: Η εμπλοκή του πρώην διοικητή του ΠΑΓΝΗ και ο άλλοτε υπουργός που… τσιρίζει!

Το σκάνδαλο Novartis και ο επί χρόνια διοικητής του ΠΑΓΝΗ, άτυπος σύμβουλος των υπουργών Υγείας της ΝΔ

Η Novartis «φακέλωνε» πολιτικούς!- Ο εχθρός Πολάκης και οι αναφορές σε 2 ακόμα πρόσωπα στην Κρήτη- Ο πιθανοί σύμμαχοι Μητσοτάκης και άλλοι (έγγραφα)

Ο σύμβουλος και πρώην διοικητής του ΠΑΓΝΗ και ο ρόλος της εταιρείας της συζύγου του, γνωστής τραγουδίστριας

Άδειο το σπίτι Μανιαδάκη – «Επιβεβαιώνονται οι αρχές ότι ήθελε να διαφύγει στο εξωτερικό»

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί