Με 17.000 αιτούντες άσυλο, 250 εργαζόμενοι στη Μόρια απολύονται (Βίντεο)

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα του Β και Γ κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας στο ΚΥΤ της Μόριας σήμερα στις 7 το πρωί διεκδικώντας την παράταση των συμβάσεών τους και μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Νησί», ενώ ο ΟΑΕΔ είχε εξαγγείλει τετράμηνη παράταση για τους εν λόγω εργαζομένους, δεν έχει γίνει τίποτα, με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει ήδη να λήγουν οι συμβάσεις για 250 ανθρώπους, ενώ οι μόνιμοι είναι μόλις 25 και οι αιτούντες άσυλο στο ΚΥΤ 17.000!

Στις 29 Οκτώβρη 2019 η διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την παράταση κατά 4 μήνες του Γ’ Κύκλου του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και Δομές προσωρινής υποδοχής, με 1690 ωφελούμενους και εξασφαλίζοντας τις σχετικές πιστώσεις. Περισσεύει να τονιστεί η σημασία της απρόσκοπτης λειτουργίας των Κέντρων και  των δομών Υποδοχής σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα νησιά μας, ενώ είναι γνωστό πως οι ήδη εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει την εμπειρία και τις δεξιότητες που απαιτεί η θέση τους.

«Ωστόσο, και ενώ η πλειοψηφία των συμβάσεων έχει λήξει και αναμενόταν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου η έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί, την ώρα μάλιστα που οι ανάγκες διαχείρισης του προσφυγικού είναι ιδιαίτερα αυξημένες» είχε τονίσει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την καθυστέρηση παράτασης των συμβάσεων των εργαζόμενων στα ΚΥΤ μέσω κοινοφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς..

Οι εργαζόμενοι με την στάση εργασίας διεκδικούν :

1. Την άμεση έκδοση του ΦΕΚ για την τετράμηνη παράταση του Γ’

κύκλου.

2. Την έγκαιρη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων του Β’

κύκλου που λήγουν τον Φεβρουάριο του 2020.

3. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στα

κοινωφελή προγράμματα στο ΚΥΤ.

4. Την άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ

5. Τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

6. Τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων.

 stonisi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί