Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις πρόσφατες καθιζήσεις στον δρόμο Ηρακλείου – Μεσαράς

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν η Λαϊκή Συσπείρωση Γόρτυνας και Μεσαράς, σχετικά με τις πρόσφατες καθιζήσεις στον δρόμο Ηρακλείου – Μεσαράς.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Πέρασε – δεν πέρασε μια εβδομάδα από τις πρόσφατες καταστροφές σε περιουσίες, σχολεία και σπίτια από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στους Δήμους Φαιστού και Γόρτυνας, για τα οποία, σύμφωνα με κυβέρνηση, περιφερειακές και δημοτικές αρχές φταίει η «κλιματική αλλαγή», για να εκδηλωθούν φθορές στον –καινούριο– δρόμο Ηρακλείου – Μεσαράς καταστροφές από καθιζήσεις. Είναι φανερό ότι σκοπός τους είναι να κρύψουν τις διαχρονικές τους ευθύνες, καθώς και τη γύμνια του ίδιου του αστικού κράτους στην έλλειψη υποδομών, οι οποίες  θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Είναι φανερό ότι τα έργα υποδομής για τον λαό δεν είναι προτεραιότητα του κράτους, διότι αποτελούν κόστος για το κεφάλαιο και γι’ αυτό η ΕΕ δεν τα εγκρίνει ως επιλέξιμα. Φταίει μήπως η κλιματική αλλαγή και για τη σημερινή σοβαρή καθίζηση του δρόμου Ηρακλείου – Μεσαράς, που εγκαινιάστηκε μόλις προεκλογικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που κατά τη ΝΔ είναι «έργο πνοής για τον τόπο»; Φταίει η κλιματική αλλαγή για τα τουλάχιστον 5 «μπαλώματα» που ήδη έχει ένας δρόμος, που καμία σχέση δεν έχει με ένα σύγχρονο, ασφαλές, ολοκληρωμένο δίκτυο που έχει ανάγκη ο λαός, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι επαγγελματίες/βιοτέχνες της Μεσαράς, που είναι βασικός παράγοντας πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, με όλα τα απαραίτητα συνοδά έργα σύνδεσής του με τα ορεινά χωριά της περιοχής, τα οποία ουσιαστικά παραμένουν αποκλεισμένα από τη χρήση του δρόμου;

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Γόρτυνας και Φαιστού καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική, την οποία εφαρμόζουν στις πλάτες του λαού διαχρονικά οι κυβερνήσεις, οι περιφέρεια και οι Δήμοι, που από κοινού με τους μεγαλοεργολάβους του κατασκευαστικού κλάδου αδιαφορούν για τις ανάγκες και την ασφάλεια του οδικού δικτύου. Οι μεγαλοστομίες για την κατασκευή του δρόμου από τους εκπροσώπους όλων των αστικών κομμάτων, διαψεύδονται από την πραγματικότητα ενός έργου που παραδόθηκε μόλις μέσα στο 2019! Δε δικαιολογούνται τέτοιας έκτασης καταστροφές σε τόσο πρόσφατες κατασκευές. Όμως, στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή, τις ανάγκες του λαού.

Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, Περιφέρεια και Δήμος, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες το πρόβλημα, την προχειρότητα υλοποίησης του δρόμου και τις ήδη υπάρχουσες ζημιές, τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων  αποκατάστασής τους, δίνουν προτεραιότητα σε έργα και υποδομές που θα φέρουν κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο και όχι στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής. Και αυτή η καθίζηση σε ένα έργο που μόλις πρόσφατα παραδόθηκε είναι αποτέλεσμα των «οραμάτων» των δημάρχων, των περιφερειών και των κυβερνήσεων, που συγκρούονται με τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι δημότες μας, με δρόμους που έχουν «βυθιστεί», με την έλλειψη υποδομών στα χωριά, με σχολεία που πλημμυρίζουν, με θερμοκήπια που γίνονται «πισίνες». Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους και τέλη κυκλοφορίας, τα οποία καταλήγουν στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων και δεν αξιοποιούνται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών όπως είναι ένας σύγχρονος ασφαλής αυτοκινητόδρομος.

Εδώ και τώρα Δήμος, Περιφέρεια και η κυβέρνηση πρέπει να καταγράψουν και να αποκαταστήσουν τις ζημιές με άμεση και έκτακτη κρατική χρηματοδότηση!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Γόρτυνας και Φαιστού καλούν τον λαό να σκεφτεί τι του έταζαν προεκλογικά και ποια είναι η μετεκλογική πραγματικότητα σε θέματα υποδομών. Να βγάλει τα συμπεράσματά του και να οργανωθεί για την αντεπίθεση, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του. Ο λαός μόνο με την πάλη του για να μπουν μπροστά οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για έργα υποδομών μπορεί να έχει κατακτήσεις.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί