Αλ. Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Και νέα κλειστά κέντρα ανοίγουν για πρόσφυγες και παραμένει η Μόρια (Βίντεο)

Κατήγγειλε πως ο υπουργός Χρυσοχοΐδης με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πέτσα και τον υφυπουργό συντονιστή Στεφανή, διαβεβαιώνοντας ότι όχι μόνο δε θα κλείσει η Μόρια αλλά ότι θα λειτουργούν παράλληλα κλειστά και ανοιχτά κέντρα

Το άδειασμα Χρυσοχοΐδη σε Πέτσα και υφυπουργό Στεφανή, ύστερα από την πίεση της αρμόδιας Ευρωπαίας Επιτρόπου, ανέδειξε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για τη διαχείριση και διατήρηση των κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

Δείτε ακόμη: Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική αδράνειας από την κυβέρνηση – Όλο το διάστημα έκρυβε τις τουρκικές προκλήσεις και τις άφηνε αναπάντητες (Βίντεο)

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κατήγγειλε πως ο υπουργός Χρυσοχοΐδης με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πέτσα και τον υφυπουργό συντονιστή Στεφανή, διαβεβαιώνοντας ότι όχι μόνο δε θα κλείσει η Μόρια αλλά ότι θα λειτουργούν παράλληλα κλειστά και ανοιχτά κέντρα .

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε χαρακτηρίσει την περίπτωση της Μόριας «ντροπή» για την εικόνα της χώρας, ενώ από κοινού με τον ο υφυπουργό Άμυνας και ειδικό συντονιστή για το μεταναστευτικό, Αλκιβιάδη Στεφανή, είχαν ανακοινώσει το κλείσιμο της δομής μετάξύ άλλων. Συγκεκριμένα το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε στις 20 Νοεμβρίου, περιελάμβανε το κλείσιμο των δομών σε Μόρια, ΒΙΑΛ και ΚΥΤ Σάμου, καθώς και τη μετατροπή των υπαρχουσών δομών σε Κω και Λέρο σε κλειστά κέντρα.

Λίγα 24ωρα αργότερα, στις 25 Νοεμβρίου, η Ευρωπαία επίτροπος Dunja Mijatovic απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις αναφορικά με τα σχέδια της κυβέρνησης τόσο για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο σε κλειστές δομές φιλοξενίας και την πρόθεση των ελληνικών αρχών να κατασκευάσουν νέες δομές στα νησιά που θα λειτουργούν παράλληλα με τις υπάρχουσες, όσο και τις συνθήκες υγιεινής και πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη.

Είναι τότε που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απάντησε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει τις νέες δομές στα πέντε ελληνικά νησιά, οι οποίες όμως θα λειτουργούν παράλληλα με τις ήδη υπάρχουσες δομές στα ίδια νησιά, αδειάζοντας ουσιαστικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υφυπουργό άμυνας.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί