Υλοποίηση του μεταπτυχιακού προγράμματος Διαχείριση της Διατροφικής Ποιότητας και της Γαστρονομίας στη Κρήτη

Η ένωση ευρωπαϊκών περιφερειών και παραγωγών AREPO σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάρμας που υλοποιεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διαχείριση της Διατροφικής Ποιότητας και της Γαστρονομίας, στηρίζει τη δυνατότητα φιλοξενίας  φοιτητών για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κρήτης. Στόχος είναι να δοθεί στους φοιτητές η ευκαιρία να μετατρέψουν τις θεωρητικές πτυχές του μαθήματος σε συγκεκριμένες και επαγγελματικές προσεγγίσεις. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2019 στις Βρυξέλλες από τον καθητητή  Filippo Arfini από το Πανεπιστήμιο της Πάρμας, με την συμμετοχή της Περιφερειακής Συμβούλου, Προέδρου του δικτύου AREPO Ειρήνης Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη. 

Μέσω του μεταπτυχιακού προγράμματος ζητούνται εταιρείες που παράγουν Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ) να δεχτούν φοιτητές για πρακτική άσκηση ή για έρευνα διατριβών. Αυτό επιπρόσθετα αποτελεί μια πρόκληση-ευκαιρία για επιχειρήσεις που θα μπορούν να επωφεληθούν δωρεάν από την εμπειρία των φοιτητών που να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση χρησιμοποιώντας τα κονδύλια που διατίθενται στο πλαίσιο του ERASMUS PLUS SMT – ατομική κινητικότητα για την πρακτική άσκηση (SMT). Χάρη σε αυτό το πρόγραμμα, κάθε εκπαιδευόμενος λαμβάνει μηνιαία συνεισφορά κατά τη διάρκεια της περιόδου πρακτικής άσκησης.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα προσφέρει δύο παράλληλα και συμπληρωματικά μαθήματα:

1) Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων: οικονομικό προφίλ με γαστρονομικές δεξιότητες.

2) Γαστροοικονομικός (προαγωγή ποιότητας): προφίλ γαστρονομίας με βαθιά γνώση των προϊόντων και προώθηση τους.

Η γνώση των φοιτητών μπορεί να εφαρμοστεί και να αξιοποιηθεί για την επίλυση προβλημάτων ή για την εμβάθυνση πτυχών σχετικών με τις επιχειρήσεις / κοινοπραξίες. Επιπλέον, η ευκαιρία αυτή δεν είναι επιβαρυντική όσον αφορά τη γραφειοκρατία και τη διοίκηση, επειδή για να φιλοξενήσει τον εκπαιδευόμενο, η εταιρεία θα χρειαστεί απλώς να συμφωνήσει με μια σύμβαση μελέτης με τον φοιτητή και το πανεπιστήμιο προέλευσης.

Τέλος, από την άποψη της προστιθέμενης αξίας για την AREPO, διευκολύνοντας αυτή την ανταλλαγή μεταξύ φοιτητών και εταιρειών, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο εταιρειών που μπορούν να διατεθούν σε ολόκληρο τον Σύνδεσμο και, ειδικότερα, σε άλλους ενδιαφερόμενους ακαδημαϊκούς συνεργάτες. Επιπλέον, οι εργασίες που προκύπτουν από τις περιόδους έρευνας πρακτικής άσκησης ή διδακτορικών διατριβών θα εμπλουτίσουν τη βάση γνώσεων και θα μοιραστούν τα μέλη.Οι εταιρείες μπορούν να εκφράσουν το ενδιαφέρον και τη διαθεσιμότητά τους, γράφοντας απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: policyofficer@arepoquality.eu

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί