Ο Σ. Βαρδάκης στη διευρυμένη συνάντηση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, για την υποβάθμιση της ποιότητας του κρητικού ελαιολάδου

Τη διευρυμένη συνάντηση με θέμα «Οι εξελίξεις σχετικά με την υποβάθμιση της ποιότητας του κρητικού ελαιολάδου», που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, χαιρέτησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης με τα ακόλουθα:

«Τα τελευταία χρόνια οι ελαιοπαραγωγοί πλήττονται από διάφορα φαινόμενα τα οποία έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στην μειωμένη παραγωγή, αλλά και στην ποιότητα του προϊόντος που παράγουν.

Σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα και απαντήθηκε από τον Υπουργό στις 28/11, με σαφήνεια τεκμηριώσαμε τους λόγους και τα αίτια της καταστροφής ειδικά φέτος. Η Κλιματική Αλλαγή, ανομβρία, ξηρασία, δάκος, γλοιοσπόριο, τεκμηριώνουν λόγους άμεσης αποζημίωσης.

Ωστόσο βασικό ζητούμενο είναι πώς θα προχωρήσουμε την επόμενη χρονιά για μια καλύτερη παραγωγή, με ποιότητα. Αλλά και πώς θα γίνεται σωστά η δακοκτονία για να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα. Ο αυξημένος προϋπολογισμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δύο χρόνια κατά σχεδόν 1 εκ. ευρώ, καθώς και η έγκαιρη εκκίνηση των διαδικασιών ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Είναι προφανές, ότι αν δεν λυθούν τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, ζημιογόνος θα είναι και ο δευτερογενής, που αφορά όλες τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα παράγωγα της ελιάς.

Τα ζητήματα που θα καταγραφούν από τη σημερινή συνάντηση, θα μεταφερθούν στα αρμόδια Υπουργεία με σκοπό την στήριξη των επιχειρήσεων.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί