Novartis: Σήμερα η κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη

Ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, που ελέγχει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, θα βρεθεί σήμερα ο Νίκος Μανιαδάκης, σύμβουλος πρώην υπουργών που από πρώην προστατευόμενος μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος όταν επιχείρησε να διαφύγει οικογενειακώς στο εξωτερικό τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Η κατάθεση του καθηγητή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση της Novartis, για την οποία είχε βρεθεί ενώπιον και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή προκειμένου να καταγγείλει κατήγγειλε «χειραγώγηση» στην έρευνα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς επαναλαμβάνοντας ότι δέχτηκε πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», ο ίδιος έχει υποστηρίξει επίσης πως από το FBI τον τρομοκράτησαν προκειμένου να κατηγορήσει τον πρώην υπουργό, Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ισχυριζόμενος επί της ουσίας πως οι Αμερικανοί έχουν υφάνει μια σκευωρία προκειμένου να κατηγορηθεί ο βουλευτής.

Πάντως, το «Documento» έχει αποκαλύψει την αναφορά των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη για το ρόλο του κ. Μανιαδάκη, ο οποίος εμφανίζεται να λειτουργεί ως «δούρειος ίππος» της εισαγγελικής έρευνας για τον φαρμακευτικό κολοσσό, με απώτερο σκοπό την πυρπόλησή της.

Oι τρεις εισαγγελείς είχαν αλλεπάλληλες επαφές με τον κατηγορούμενο, όταν είχε την ιδιότητα του  μάρτυρα και πριν από έναν χρόνο τούς ενημέρωσε πως τον κάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδος και, αφού του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας, τον απείλησε ότι «όταν αλλάξει η κυβέρνηση, ο ίδιος από κοινού με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσιογράφος Μαρία Ροσέλι, βασική συντελεστής στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis δήλωσε πρόσφατα στην «Εφ.Συν.» ότι σύμφωνα με τους μάρτυρες «κεντρικό ρόλο έπαιξαν οι εξωτερικοί σύμβουλοι, δηλαδή άνθρωποι όπως ο Μανιαδάκης και ο Μανίας, οι οποίοι εργάστηκαν ως σύμβουλοι αρκετών υπουργών, ενώ την ίδια στιγμή είχαν συμβόλαια συνεργασίας με τη Novartis. Εκεί εντοπίζεται μια μεγάλη σύγκρουση συμφερόντων την οποία όμως έκαναν ότι δεν έβλεπαν. Η Novartis πλήρωνε υπέρογκα ποσά σε αυτούς τους συμβούλους». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί