«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να βάλει τέλος στην ανασφάλεια που βιώνουν εδώ και πάνω από 10 χρόνια οι εργαζόμενοι του ΟΑΚ»

“Μετά τον Υπουργό Εσωτερικών, έρχεται και ο Υπουργός Υποδομών, μέσω της απάντησής του, να το επιβεβαιώσει», δηλώνει ο Σωκράτης Βαρδάκης για την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών για τους εργαζόμενους 

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΚ Α.Ε. προασπίζουν τον κοινωνικό ρόλο και τον δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού, συμμετέχοντας αδιάκοπα στην κοινή προσπάθεια υλοποίησης και λειτουργίας των έργων, για τα οποία απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία,  προσόντα τα οποία διαθέτουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Όλα τα παραπάρω είχε επισημάνει ο Σωκράτης Βαρδάκης, Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, στα καθ ύλην αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, Υποδομών & Μεταφορών, μέσω της υπ’ αριθμ πρωτ 1325/17.10.19 ερώτησης, ζητώντας από την σημερινή Κυβέρνηση να βάλει τέλος στην ανασφάλεια που βιώνουν εδώ και πάνω από δέκα χρόνια οι εν λόγω εργαζόμενοι.

Μετά τον Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος, μέσω της απάντησής του και χωρίς απ’ ότι φαίνεται να έχει κατανοήσει τα ερωτήματα του κ. Βαρδάκη, είχε αρκεστεί σε μια μακροσκελή ανάλυση περί αδυναμίας μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, γνωστό τοις πάσι, αφού μια τέτοια διαδικασία προσκρούει στο Σύνταγμα, έρχεται και ο Υπουργός Υποδομών, μέσω της απάντησής του, να επιβεβαιώσει ότι η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να βάλει τέλος στην ανασφάλεια που βιώνουν εδώ και πάνω από δέκα χρόνια οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.

Ειδικότερα, ως προς τους εννέα (9) εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου της τ. Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Ύδρευσης Ηρακλείου Κρήτης και Αγ. Νικολάου, ο Υπουργός Υποδομών υποστηρίζει ότι για την ανανέωση των συμβάσεων του αναφερόμενου προσωπικού, που σημειωτέον έχουν ήδη λήξει, αναμένεται η έκδοση ΠΥΣ από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου αυτές να ανανεωθούν εκ νέου.

Αναφορικά με τους δέκα εννέα (19) εργαζόμενους που απασχολούνται στη δομή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού του φράγματος Αποσελέμη, το Υπουργείο αναφέρει ότι πραγματοποιούνται από το 2016, διαγωνιστικές διαδικασίες για την αγορά των απαιτούμενων υπηρεσιών από εξωτερικούς Φορείς. Το προσωπικό αυτό απασχολείται με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών μέσω των εκάστοτε οικονομικών Φορέων που αναδεικνύονται ως μειοδότες κατόπιν της διαγωνιστικής διαδικασίας και για όσο χρονικό διάστημα ο Οργανισμός θα διαχειρίζεται την εν λόγω δομή.

Η σημερινή Κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους, επιλέγοντας να τους αφήσει στην ανασφάλεια που βιώνουν εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι δεν σκοπεύει να εκδώσει προκήρυξη, ενδεχόμενο το οποίο ως Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μεγάλη ευαισθησία σε θέματα εργασιακά, εξέταζε, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η μόνιμη εργασιακή σχέσης, αυτών των εργαζομένων. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί