Η απάτη: Το μέρισμα που ήταν “ψίχουλα” το πετσοκόβει- Καταργεί τη 13η σύνταξη, που δεν… ήθελαν οι συνταξιούχοι! (βίντεο)

  • 708
  •  
  •  
  •  
  •  
    708
    Shares

Το κοινωνικό μέρισμα, αυτό που καθιέρωσε από το 2016 η κυβέρνηση Τσίπρα και θεωρούσε “ψίχουλα” ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ουσία το κατάργησε, πετσοκόβοντάς το. Αφού όμως ανακοίνωσε, από το 1,5 εκατομμύριο δικαούχους τα Χριστούγεννα του 2018, φέτος θα το εισπράξουν (πετσοκομμένο) το πολύ 200.000. Κάτι σαν “ελεημοσύνη” του κράτους στους πιο φτωχούς. Τα υπόλοιπα τα έφαγαν (τους τα έδωσε ο Μητσοτάκης, δηλαδή) οι πιο πλούσιοι…

Δείτε: Ως πρίγκιψ που πιστεύει ότι είναι, κυβερνά με δεκάρες ελεημοσύνης…

Άλλωστε ο πρίγκιψ είχε δηλώσει εγκαίρως την πρόθεσή του να καταργήσει το κοινωνικό μέρισμα. Από πέρυσι, όταν χωρίς ντροπή δήλωσε ότι… “συνταξιούχοι” τού δηλώνουν πως δεν το θέλουν, αφού έχουν πολλά άλλα εισοδήματα! Τόσο ξεδιάντροπα, όπως αποδεικνύει το βίντεο…

Δείτε: Ο άνθρωπος αυτός θέλει να κυβερνήσει: «Συνταξιούχοι μού λένε ότι δε θέλουν μέρισμα γιατί έχουν πολλά άλλα εισοδήματα»! (βίντεο)

Και μετά το κοινωνικό μέρισμα, ο νέος στόχος είναι η 13η σύνταξη, αυτή που η κυβέρνηση Τσίπρα καθιέρωσε τον περασμένο Μάιο. Τότε που ο ίδιος έλεγε ότι είναι ψίχουλα και κοροϊδία. Και πολλοί συνταξιούχοι, με τη βοήθεια των διαπλεκόμενων μέσων, πείστηκαν ότι ήταν “κοροϊδία”. Γι αυτό τον ψήφισαν για να τους την κόψει τώρα εντελώς!

Αποκαλυπτικός είναι ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάλης ο οποίος το ξεκαθαρίζει με συνέντευξή του στα ΝΕΑ.

Ερωτώμενος σχετικά με την τύχη της 13ης σύνταξης και ειδικότερα εάν θα επαναληφθεί η καταβολή της και το 2020 όπως έγινε το 2019, απάντησε ότι το κονδύλι των 908 εκατ. ευρώ , που κόστισε η 13η σύνταξη «θα χρησιμοποιηθεί όλο για τους συνταξιούχους με τρόπο που θα προσδιοριστεί στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Εργασίας στους επόμενους μήνες. Τα χρήματα υπάρχουν». Σε κάθε περίπτωση, όμως, το 2020, όμως, 13η σύνταξη όπως δόθηκε φέτος δεν πρόκειται να υπάρξει.

Όπως έχει αποκαλύψει και παλαιότερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προβλέπει ότι το ποσό που διατέθηκε τον Μάιο του 2019 για την καταβολή της 13ης σύνταξης θα ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ για να καλυφθούν άλλες ανάγκες.

Από το ποσό αυτό, όσο βέβαια υπάρχει, θα καλύψει τα αναδρομικά των συνταξιούχων, που πρέπει να αποδοθούν με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ υποστηρίζουν ότι το υπόλοιπο ποσό θα ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ για να ενισχύσει το κονδύλι των πληρωμών των συντάξεων.

Δηλαδή η κυβέρνηση θα υποστηρίξει ότι το διαθέσιμο κονδύλι για τη 13η σύνταξη, όσο απομείνει μετά την κάλυψη των αναδρομικών, θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτηθούν οι συντάξεις. Στην ουσία πρόκειται για άλλοθι της κατάργησης της 13ης σύνταξης, την οποία πρέπει να ξεχάσουν οι συνταξιούχοι.

Καθώς η 13η σύνταξη προβλέπεται από τη νομοθεσία, στο νομοσχέδιο που θα καταρτιστεί στο πλαίσιο των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, η συγκεκριμένη διάταξη θα καταργηθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί