Φοιτητής καταγγέλλει παρακολούθηση και χυδαίο έλεγχο από αστυνομικούς

«Προκλητική αστυνομική παρακολούθηση» και «χυδαίο έλεγχο» κατά φοιτητή, μέλους του, πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας καταγγέλει το ΣΕΚ. Αναλυτικότερα σημειώνει, ότι την Πέμπτη 28 Νοέμβρη στις 11 το πρωί., «δύο αστυνομικοί, που βρίσκονταν μερικά μέτρα έξω από τα Γραφεία του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη στην οδό Αναξαγόρα, ξεκίνησαν παρακολούθηση ενός φοιτητή του Γερμανικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Αθήνας που βγήκε από εκεί κρατώντας πλακάτ για την φοιτητική διαδήλωση. Η εμφάνιση ενός νέου με βαμμένα μαλλιά εμπίπτει άλλωστε στα νέα ήθη των οδηγιών της ΕΛΑΣ να θεωρείται ύποπτος και επικίνδυνος για την ασφάλεια…».

Προσθέτει, ότι οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον φοιτητή «πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας όπου περνάει λιγότερος κόσμος και του ζήτησαν να ανοίξει την τσάντα του».

«Τον ρώτησαν “από που είσαι;” και συνέχισαν “πες μας που είναι ο πατέρας σου;” Ο φοιτητής γέλασε. Συνέχισαν θυμωμένοι “το βρίσκεις αστείο;” Έβγαλαν από την τσάντα του προκηρύξεις και άλλο υλικό και άρχισαν να τα σκίζουν και να τα πετάνε. Μετά ένας άρχισε τις παρενοχλήσεις σεξουαλικού τύπου με δήθεν “ψάξιμο” στην κωλότσεπη και σε αντίδραση του φοιτητή η απάντησή του “έλα, που κάνεις πως δεν σ’ αρέσει”

Μάλιστα, όπως αναφέρει το tvxs.gr, όταν διαμαρτυρήθηκε τον εμπόδισαν να πάρει άμεσα τηλέφωνο ενώ αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους κινούμενοι απειλητικά εναντίον του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί