Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αλλαγές στη Φορολογία – Ηλεκτρονικά Βιβλία – Σύγχρονο Επιχειρείν»

Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώσε η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων- Νέοι Οικονομολόγοι την Δευτέρα 2 Δεκέμβριου 2019 στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε.-ΝΕ.ΟΙ. για την εκδήλωση:

“Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητήριου Ηρακλείου η Ενημερωτική Εκδήλωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων- Νέοι Οικονομολόγοι με θέμα «Αλλαγές στη Φορολογία – Ηλεκτρονικά Βιβλία – Σύγχρονο Επιχειρείν»

 Κεντρικοί ομιλητές της βραδιάς ήταν: 

ο κ. Μιχελινάκης Βαγγέλης, Λογιστής – Φοροτεχνικός, Διευθυντής της Εταιρείας Συμβούλων S.AM.E. Συμβουλευτική, όπου αναφέρθηκε στο αρκετό επίκαιρο θέμα για τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς «Οι Αλλαγές στη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων το 2020 – Ηλεκτρονικά Βιβλία» και ανέλυσε όλες τις αλλαγές που έχουν ψηφιστεί στα επίμαχα θέματα με τα τελευταία φορολογικά νομοσχέδια.

Στην συνέχεια ο έτερος ομιλητής κ. Τσικνάκης Μιχάλης, Οικονομολόγος, Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmos Sport Α.Ε. με θέμα «Q&As στο Σύγχρονο Επιχειρείν» όπου παρουσίασε μια μελέτη περίπτωσης από τα στάδια ανάπτυξης της εταιρίας του, τις στρατηγικές επιλογές και τα ρίσκα που χρειάστηκε να πάρει η εταιρία του στην διάρκειας της κρίσης και πόσο ωφέλησε τελικά η προσθήκε στο παραδοσιακό κανάλι της λιανικής και του ηλεκτρονικού εμπορίου.  

Το ενδιαφέρον των εισηγήσεων ήταν τέτοιο που μετά το τέλος και οι δύο ομιλητές δέχτηκαν καταιγισμό ερωτήσεων από το κοινό της εκδήλωσης.


Την εκδήλωση συντόνισαν:

 Ο κ. Αμπαρτζάκης Γεώργιος, Πρώην Πρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΑΚ επί σειρά θητειών, όπου έκανε μια συγκινητική ιστορική αναδρομή στις συγκυρίες ίδρυσης της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων πριν 25 χρόνια,  τους ανθρώπους που τον πλαισιώσαν στο κοινό όραμα για την ανάπτυξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου και τη σημασία που πάντα έδινε αυτός προσωπικά και η παράταξη στην εξέλιξη και επεγγελματική ανάπτυξη του συναδέλφου Οικονομολόγου

Ο κ. Καρτέρης Σταύρος, Πρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΑΚ, έκανε ένα απολογισμό δράσεων της θητείας του παρουσιάζοντας τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που έγιναν στον τομέα της επιμόρφωσης συναδέλφων, την προώθηση στην απασχόληση, τις εκδηλώσεις Οικονομικής Σκέψης, τις παροχές στα μέλη, τις Κοινωνικές Δράσεις, συνεργασίες με φορείς κ.α . Επίσης έκανε και μια σύντομη αναφορά στους στόχους της παράταξης Α.ΚΙ.Ο.Ε. – ΝΕ.ΟΙ. για την επόμενη τετραετία όπως τη δημιουργία Παρατηρητήριου Κρητικής Οικονομίας, τη δημιουργία ομάδων εργασίας για θέματα Λογιστικά – Φορολογικά –Αναπτυξιακά-Επιχειρηματικότητας, την συνέχιση των δράσεων για την προώθηση απασχόλησης Οικονομολόγων κ.α.

Στο τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι για την Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης και την Συνέλευση των Αντιπροσώπων για τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος που έχουν προγραμματιστεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019. 

Υποψήφιοι Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι

  • Αμπαρτζάκης Γεώργιος τ. Εμμανουήλ (Σ.Τ.Α.)
  • Ανδρεαδάκης Κωνσταντίνος τ. Φροίξου (Τοπική Διοίκηση & Σ.Τ.Α.)
  • Βουιδάσκη Μαρία τ. Μιχαήλ (Τοπική Διοίκηση & Σ.Τ.Α.)
  • Καρτέρης Στάυρος τ. Γεωργίου(Τοπική Διοίκηση & Σ.Τ.Α.)
  • Μιχελινάκης Ευάγγελος τ. Περικλή (Τοπική Διοίκηση & Σ.Τ.Α.)
  • Παπαδάκης Δαβίδ τ. Κωνσταντίνου (Τοπική Διοίκηση & Σ.Τ.Α.) 
  • Παπαδάκης Ορέστης τ. Μιχαήλ (Τοπική Διοίκηση & Σ.Τ.Α.) 
  • Πλεξουσάκης Μιχαήλ τ. Δημητρίου (Σ.Τ.Α.)
  • Πρινιωτάκης Νικόλαος τ. Παναγιώτη (Τοπική Διοίκηση)
  • Σαρρής Γεώργιος τ. Ιωάννη (Τοπική Διοίκηση & Σ.Τ.Α.)
  • Τσιαγκίδου Σταμούδα τ. Κωνσταντίνου (Σ.Τ.Α.)
  • Φραγκιαδουλάκης Στυλιανός τ. Γεωργίου (Τοπική Διοίκηση & Σ.Τ.Α.)
  • Φωτάκης Εμμανουήλ τ. Κωνσταντίνου (Τοπική Διοίκηση & Σ.Τ.Α.)


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί