Ανατροπή στην υπόθεση Ριχάρδου: Περαιτέρω ανάκριση για λαθρεμπορία

Ανατροπή στην υπόθεση του τηλε-ενεχυροδανειστή Ριχάρδου που είχε συλληφθεί, κατηγορηθεί αλλά και προφυλακιστεί για υπόθεση κυκλώματος «λαθρεμπορίας» χρυσού (αποφυγής δασμών, δηλαδή) προς την Τουρκία.

Το τριμελές δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας δεν έκανε δεκτή την πλήρως απαλλακτική εισαγγελική πρόταση και με βούλευμα του διατάσσει περαιτέρω ανάκριση ως προς την κατηγορία της λαθρεμπορίας.

Ζητάει συγκεκριμένα να γίνει περαιτέρω έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, την ΑΑΔΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου, επί του συνόλου των κατασχεθέντων, πολύτιμων αντικειμένων ως λαθρεμπορευμάτων προκειμένου να εντοπιστεί ποιοι είναι οι απολεσθέντες φόροι για το δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, ο εισαγγελέας πρότεινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο την απαλλαγή του Αλεξάνδρου – Ριχάρδου Μυλωνά, τόσο για τη λαθρεμπορία όσο και για την εγκληματική οργάνωση και την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα δεν οφείλονται, βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που φέρεται να επιβεβαίωνε με έγγραφο της και η ΑΑΔΕ.

Η απαλλακτική πρόταση αφορούσε τόσο τον Ριχάρδο όσο και τους 62 συγκατηγορουμένους του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί