Σε νέα χέρια μετά από 50 χρόνια η Creta Farms

Υπό νέα ιδιοκτησία θα γιορτάσει η Creta Farms το χρυσό Ιωβηλαίο το 2020.

Τα δύο αδέλφια Μάνος και Τάκης Δομαζάκης, που το 1990 ανέλαβαν την τύχη της οικογενειακής επιχείρησης «πέτυχαν» να τη διαλύσουν, χωρίς να έχει προηγηθεί για παράδειγμα μια φυσική καταστροφή, ένας σεισμός ή μια πυρκαγιά, και ενώ η χώρα και η καταναλωτική ζήτηση έχουν εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης.

Σήμερα τα δύο αδέρφια πιθανόν θα μάθουν τον επόμενο ιδιοκτήτη της εταιρείας που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους, καθώς οι πιστώτριες τράπεζες της Creta Farms, οι οποίες έχουν αναλάβει μαζί με την εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων ΕΥ να βρουν αγοραστή, έχουν ενημερώσει τους δύο υποψηφίους ότι θα τους ανακοινώσουν την απόφασή τους για τον προτιμητέο επενδυτή.

Αυτή η απόφαση θα είναι ένα από τα πλέον βασικά στοιχεία προκειμένου να ολοκληρωθεί το περίφημο «Project Ham II», όπως έχει ονομασθεί από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Οι δύο μνηστήρες είναι:

  • η Impala Invest (fund με έδρα την Ολλανδία, επικεφαλής του οποίου είναι ο Δημήτρης Βιντζηλαίος, ο οποίος ήδη δραστηριοποιείται στον κλάδο των αλλαντικών σε Ελλάδα και Βουλγαρία) και
  • η Lime Capital (fund ρωσικών συμφερόντων το οποίο στην Ελλάδα έχει ήδη παρουσία έχοντας αποκτήσει τον έλεγχο της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη»).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» της Κυριακής, αμφότερες οι προσφορές, τουλάχιστον οι αρχικές, φέρεται να βρίσκονται κοντά στα επίπεδα των 65 εκατ. ευρώ -περίπου 62 με 63 εκατ. ευρώ η μία και 67 εκατ. ευρώ η άλλη-, με το ποσό αυτό να περιλαμβάνει βεβαίως τόσο τα νέα κεφάλαια για την ανάπτυξη της επιχείρησης όσο και ένα μικρό μέρος του παθητικού που απομένει προς αποπληρωμή.

Οι δύο υποψήφιοι επενδυτές έχουν υποβάλει προσφορές που περιλαμβάνουν σημαντικό «κούρεμα» των χρεών της επιχείρησης, ειδικά σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές και σε πρώτη φάση και προς τις τράπεζες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί