“Νόμος και τάξις”: Αυταρχισμός με στόχο τα δημοκρατικά δικαιώματα

Αποφασισμένος να σταματήσει κάθε μορφή αντίδρασης και κινητοποίησης που στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση του, φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το κυβερνητικό δόγμα «Νόμος και Τάξη» αναβαθμίζεται και αυταρχικοποιείται λεπτό προς λεπτό.

Αυτή τη φορά, θύμα των αντιδημοκρατικών ορέξεων του πρωθυπουργού οι πορείες και οι διαδηλώσεις…

Έτσι λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε σήμερα την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή για την ρύθμιση των διαδηλώσεων. Από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ φυσικά.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτήν την ανακοίνωση με αφορμή το γεγονός ότι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας έκλεισαν χθες το βράδυ, στη διάρκεια της συναυλίας κατά της αστυνομικής καταστολής που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Κάποιοι λίγοι θέλησαν να ταλαιπωρήσουν τους πολλούς. Με το «έτσι θέλω» αποφάσισαν για την ζωή όλων. Ε, λοιπόν, όχι! Η λέξη κανονικότητα προέρχεται από τη λέξη κανόνας».

«Η κανονικότητα – και η λέξη προέρχεται από τον κανόνα – θα έλθει και στους δρόμους. Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης. Αλλά με βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων. Γιατί αυτό σημαίνει, επιτέλους, να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους» τόνισε.

«Οι Έλληνες υποδέχονται μέτρα ώριμα από καιρό, όπως η πολιτική μας κατά του καπνού. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το αυτονόητο. Έχει βιώσει το παράλογο και έχει διαπιστώσει πως αυτό γρήγορα μετατρέπεται σε ανεύθυνο. Και όταν γίνεται, πλέον, καθεστώς, τότε κακοφορμίζει. Και καταλήγει αυθαίρετο και άδικο», συμπλήρωσε θέλοντας προφανώς να προδικάσει την κοινωνική συναίνεση σε ένα τόσο αυταρχικό μέτρο.

Kyriakos Mitsotakis@kmitsotakis

Σύντομα κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων. Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης, αλλά με βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων. #Συνέδριο_ΝΔ

Προβολή εικόνας στο Twitter

4732:28 μ.μ. – 1 Δεκ 2019Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter123 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Να σημειωθεί ότι το γεγονός που εξόργισε τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν η χθεσινή  συναυλία – εκδήλωση με σύνθημα «Να μη γίνει ο φόβος συνήθεια μας» που διοργανώθηκε από τη «Πρωτοβουλία ενάντια στην καταστολή» κατά της αστυνομικής βίας, με πλήθος τραγουδιστών και stand up κωμικών αλλά και με μαζικότατη συμμετοχή κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί