Ως πρίγκιψ που πιστεύει ότι είναι, κυβερνά με δεκάρες ελεημοσύνης…

Ως πρίγκιψ που θεωρεί ότι είναι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την ακράδαντη πεποίθηση ότι πρέπει να κυβερνά αντιμετωπίζοντας τον φτωχό λαό μοιράζοντας δεκάρες, με τη μορφή ελεημοσύνης… Έτσι κάνει και με το κοινωνικό μέρισμα.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2018, τρίτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου στήριξης των πιο αδύναμων πολιτών, η κυβέρνηση Τσίπρα διέθεσε ποσά από 200 έως 1350 ευρώ σε 1,5 νοικοκυριά, που ωφέλησαν συνολικά περίπου 3.500.000 ανθρώπους.

Τώρα το κοινωνικό μέρισμα μετατρέπεται σε ελεημοσύνη που θα λάβουν μόνο κοινωνικές ομάδες με πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Και δεν θα είναι πάνω από 200.000 άνθρωποι, όπως ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο συνέδριο της ΝΔ…

«Σήμερα ανακοινώνω ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ για το κοινωνικό μέρισμα του 2019.

Τρεις θα είναι οι κατηγορίες αυτές:

-Οι πολύτεκνες οικογένειες.

-Οι πιο αδύναμοι από τους μακροχρόνια ανέργους και

-Οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, η ενίσχυση θα έχει « κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη» και ειδικότερα: «Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.»

Οι ανακοινώσεις όπως είπε θα γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας. 

«Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία», είπε στο τέλος της τοποθέτησής του.

Πέρυσι μιλούσε για “ψίχουλα” που έδινε ο Τσίπρας…

Φέτος πώς ονομάζει ο πρίγκιψ τις δεκάρες της ελεημοσύνης;

Candiot

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί