Τυνησία: Τουλάχιστον 24 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Τουλάχιστον 24 νεαροί ενήλικες σκοτώθηκαν σήμερα σε δυστύχημα με λεωφορείο κατά το οποίο τραυματίστηκαν επίσης 18 άνθρωποι, στο βορειοδυτικό τμήμα της Τυνησίας.

Ένας πρώτος απολογισμός του υπουργείου Εσωτερικών έκανε λόγο για 22 νεκρούς και 21 τραυματίες. Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε αργότερα, σε επικοινωνία του με το Γαλλικό Πρακτορείο, πως ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 24 θανάτους και 18 τραυματίες. Όλα τα θύματα είναι Τυνήσιοι.

Οι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, όμως οι πρώτες εικόνες από το δυστύχημα και ο βαρύ απολογισμός προκάλεσαν φρίκη και επικρίσεις σε βάρος της κυβέρνησης στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Προερχόμενο από την Τύνιδα και με προορισμό την Άιν Ντράχαμ, το λεωφορείο, που είχε ναυλώσει ένα τοπικό τουριστικό γραφείο, εξετράπη από την πορεία του στην περιοχή Άιν Σνούσι, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα θύματα, όλοι Τυνήσιοι, είναι ηλικίας από 20 έως 30 ετών, σύμφωνα με τα υπουργεία Υγείας και Τουρισμού.

Συνολικά 43 άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο που «έπεσε σε μία χαράδρα αφού χτύπησε σε σιδερένια μπάρα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών στο Facebook.

Όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί