Με λαμπρότητα και παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας οι επετειακές εκδηλώσεις για την Ένωση της Ελλάδας με την Κρήτη (Φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα ξεκίνησε ο εορτασμός των 106 ετών από την Ένωση της Κρήτης με τον εθνικό κορμό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας σχηματίστηκε  πομπή για την μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά όπου έγινε η επίσημη τελετή έπαρσης.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από το Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, και στην συνέχεια έγινε Έπαρση της Σημαίας από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπιο Παυλόπουλο.

Ακολούθησε διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F16 και πτήση επίδειξης demo flight από α/φ F-16 BLK 52+ πάνω από το χώρο της εκδήλωσης από τον ιπτάμενο Γιώργο Παπαδάκη που έχει πάνω από 1.500 ώρες πτήσης και ανήκει στην ομάδα «Ζεύς». Αυτή ήταν η τελευταία του επίδειξη στην ομάδα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, με παρουσίαση νέων εκθεμάτων-δωρεών, και στη συνέχεια επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί