Με παραίτηση απειλεί ο δήμαρχος Δ. Λέσβου για το νέο κέντρο κράτησης

Στο Διαβολόρεμα σχεδιάζει το κέντρο κράτησης προσφύγων/μεταναστών η κυβέρνηση

Το σημείο όπου θα δημιουργηθεί η κλειστή δομή στην οποία θα μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια ανακοίνωσε από τη Λέσβο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής. Πρόκειται για την περιοχή «Διαβολόρεμα», η οποία βρίσκεται μέσα στο δάσος, στον δρόμο προς Καλλονή. Σφοδρή ήταν η αντίδραση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και απειλεί με παραίτηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΑ Βόρειου Αιγαίου, ο συντονιστής για το προσφυγικό υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, που επισκέφθηκε το νησί, ανακοίνωσε τη θέση για το κλειστό κέντρο κράτηση προσφύγων και μεταναστών, στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με τους δημάρχους του νησιού και τον περιφερειάρχη.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής βρέθηκε στη Λέσβο συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Μάνο Λογοθέτη και τη συντονίστρια για την προστασία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων Ειρήνη Αγαπηδάκη. 

Αν και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης δήλωσε στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ ότι η τοποθεσία, η οποία διοικητικά ανήκει στο Δήμο Μυτιλήνης, «δεν ανακοινώθηκε τελεσίδικα. Είδαμε αυτό το μέρος, αλλά ο υπουργός είδε και άλλα σημεία», την απόφαση του υφυπουργού Άμυνας επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ενημερώνει ότι αύριο συγκαλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ότι τη Δεύτερα ο δήμος θα μείνει κλειστός και ότι «η παραίτησή του είναι στη διάθεση της διοίκησης από σήμερα».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ταξιάρχη Βέρρου είναι η εξής:

«Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο στις 17.00,στο ΕΠΑΛ Καλλονής. Παρόλο που ο χώρος που έχει προταθεί για την δημιουργία της κλειστής δομής είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης, το ζήτημα αφορά ολόκληρο το νησί. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα είναι από την Δευτέρα κλειστός και η παραίτηση του Δημάρχου στην διάθεση της διοίκησης από σήμερα. Έχει ήδη προταθεί να γίνει κοινή συνεδρίαση των δύο δημοτικών συμβουλίων ώστε με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη να αντιδράσουμε από κοινού και δυναμικά. Τα ψέματα και τα πολλά λόγια τελείωσαν».

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί