Αλ. Τσίπρας στην ΚΕ Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία: Προσπαθούν ώστε το σκάνδαλο Novartis να έχει την τύχη της Siemens (Βίντεο)

Συνεδριάζει σήμερα Σάββατο 30/11 και αύριο  Κυριακή 1/12/2019 η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη). Οι εργασίες της συνεδρίασης άνοιξαν μετά τις 12 το μεσημέρι με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε επίσης: Η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Πρώην στελέχη του Κέντρου και του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία – Οι Κρητικοί της ΚΕΑ

Με κεντρικό σύνθημα της συνεδρίασης «Ξεκινάμε για την Αριστερά της Εποχής μας» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας άνοιξε το Σάββατο τις διήμερες διαδικασίες της νεοσυσταθείσας Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Είμαστε εδώ, όλες και όλοι μαζί, προερχόμενοι από διαφορετικές πολιτικές καταγωγές, αλλά βαθιά πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα, η πατρίδα μας μπορεί να προχωρήσει μπροστά μόνο με ένα σχέδιο προοδευτικών αλλαγών που θα στηρίζεται στη κοινωνική δικαιοσύνη και στην εμβάθυνση της δημοκρατίας», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όχι για να υπηρετήσουμε φιλοδοξίες αλλά γιατί γνωρίζουμε ότι τούτος ο τόπος έχει ταλαιπωρηθεί από τις δυνάμεις της συντήρησης και της διαπλοκής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι στόχος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η «ανασύνταξη, η ανασυγκρότηση και ο μετασχηματισμός της πολιτικής συμμαχίας σε ένα σύγχρονο ανοιχτό, δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα της αριστεράς, της κυβερνώσας αριστεράς».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δε χρειάστηκε πολύ χρόνο για να μας δείξει το αληθινό της πρόσωπο. Η σκληρή πραγματικότητα της πράξης και της πολιτικής της, θα έλεγα ότι σκίζει με μεγάλη ταχύτητα, το πέπλο των υποσχέσεων, των προσδοκιών και το πέπλο ακόμα της επικοινωνίας της», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται αντικοινωνική, επικίνδυνη, προσκολλημένη σε συνταγές παλαιότερων δεκαετιών για την κατάληψη του κράτους, κυνική στην προσπάθεια να παρουσιάζει το μαύρο άσπρο για την ίδια, και το άσπρο μαύρο για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα:

Είμαστε εδώ, όλες & όλοι μαζί, προερχόμενοι από διαφορετικές πολιτικές καταγωγές, αλλά βαθιά πεπεισμένοι ότι η πατρίδα μας μπορεί να προχωρήσει μπροστά μόνο με ένα σχέδιο προοδευτικών αλλαγών. Ομιλία στη ΚΕ Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας έχει το στόχο της ανασύνταξης, της ανασυγκρότησης και του μετασχηματισμού της πολιτικής μας συμμαχίας σε ένα σύγχρονο, ανοιχτό, δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα της κυβερνώσας Αριστεράς.

Εικόνα

Αναλυτικά η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε μαζί, γνωρίζοντας πόσο δύσκολο αλλά και πόσο αναγκαίο είναι αυτό το εγχείρημα της ενότητας. Κάνοντας όλοι ένα βήμα πίσω από τις μικρές μας απόλυτες αλήθειες και βεβαιότητες & ένα βήμα μπροστά στη συνεννόηση, στη κατανόηση, στη συνεργασία.

Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και κοινής δράσης, σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να αλλάξουμε τη πορεία της χώρας, να φύγουμε από το τέλμα που δημιουργεί η νέα αυταρχική & σκληρά νεοφιλελεύθερη δεξιά του κ. Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δε χρειάστηκε πολύ χρόνο για να μας δείξει το αληθινό της πρόσωπο. Η σκληρή πραγματικότητα της πράξης και της πολιτικής της, σκίζει με μεγάλη ταχύτητα το πέπλο των υποσχέσεων και της επικοινωνίας της.

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται η αντικοινωνική και επικίνδυνη ΝΔ, προσκολλημένη σε συνταγές παλαιότερων δεκαετιών για την κατάληψη του κράτους, κυνική στη προσπάθεια να παρουσιάζει το μαύρο-άσπρο για την ίδια, και το άσπρο-μαύρο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η μαύρη κωμωδία διανομής δημόσιων νοσοκομείων ως αντάλλαγμα για προεκλογική στήριξη, ως ανταμοιβή για κομματικές υπηρεσίες, ως παρηγοριά σε αποτυχημένους πολιτευτές ή ως στήριξη συγγενών & κουμπάρων, δείχνει το πλεόνασμα υποκρισίας & το έλλειμμα ήθους του κ. Μητσοτάκη.

Έχουμε μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, την νεολαία, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αλλά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στους εκλεκτούς της πρώτης κατηγορίας.

Κατάφεραν, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, να διασύρουν την Ελλάδα στο εξωτερικό και να δώσουν την εικόνα μιας χώρας που ανέχεται πρακτικές ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ θα επιστραφούν από δεσμευμένους λογαριασμούς που βρίσκονται υπό έλεγχο.

Παρέχουν προκλητική ασυλία σε τραπεζικά στελέχη που διώκονται για «θαλασσοδάνεια» και από ότι φαίνεται με την στάση τους στην Συνταγματική Αναθεώρηση συνεχίζουν να πιστεύουν ότι το λάδωμα είναι στα καθήκοντα ενός Υπουργού.

Κατάφεραν επίσης να βολέψουν χιλιάδες «δικά τους παιδιά», σε θέσεις μετακλητών, σε δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις, με μια ταχύτητα που δείχνει ότι ο οδικός χάρτης αυτού του πλιάτσικου είχε προετοιμαστεί πριν ακόμα γίνουν κυβέρνηση.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης ανέχτηκαν, υποδαύλισαν, και εκμεταλλεύτηκαν με τον πιο χυδαίο τρόπο τις πιο ακραίες αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών όπως και τη συστηματική καλλιέργεια της ξενοφοβίας και τις βάρβαρες εκδηλώσεις εναντίον ανυπεράσπιστων προσφύγων.

Η ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει εγκαταλειφθεί. Η χωρίς προηγούμενο Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στη Κύπρο αντιμετωπίζεται με λογικές χαμηλών τόνων και κατευνασμού, μη τυχόν και αυξηθούν οι προσφυγικές ροές.

Όση όμως δύναμη και πυγμή δεν διαθέτει η κυβέρνηση της ΝΔ στην εξωτερική της πολιτική, τόση δύναμη και πυγμή επιδεικνύει στο εσωτερικό, όχι προφανώς απέναντι στους αληθινούς εγκληματίες, αλλά απέναντι σε φοιτητές και σε όσους υψώνουν διαφορετική φωνή διαμαρτυρίας.

Δεν έχουμε στόχο να γίνουμε μια δύναμη συστημικής εναλλαγής. Εμείς θέλουμε να είμαστε η δύναμη μιας αληθινής αλλαγής προς τα εμπρός μέσα στη κοινωνία. Ένα μαζικό κόμμα που θα εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών.

Η δύναμη των πολλών, η δύναμη της πλειοψηφίας, η δύναμη που κρίνει το δίκιο και την δικαιοσύνη βγαίνει μέσα από τη συλλογικότητα και τη συμμετοχή. Ήδη μέσα από τη πλατφόρμα #isyriza γίνεται ένα σημαντικό βήμα.

Ο #ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτη, ούτε χορηγούς. Ανήκει σε όλους όσοι αγωνίζονται για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στους ανθρώπους του πολιτισμού, της επιστήμης & της τέχνης, στους αυτοαπασχολούμενους. Από αυτούς αντλεί την δύναμη του, αυτούς υπηρετεί.


Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί