Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές: Χημικά από την αστυνομία – Τραυματίστηκε φοιτητής (Φωτο)

Κλειστή η λεωφόρος Ποσειδώνος

Στο κεφάλι τραυματίστηκε ένας φοιτητής κατά τη διάρκεια ενός νέου περιστατικού αστυνομικής καταστολής, αυτή τη φορά στο Καβούρι, όπου εκατοντάδες πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί συγκέντρωση με αφορμή τη σύνοδο των Πρυτάνεων σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών, όταν τον αστυνομικό κλοιό προσπάθησαν να σπάσουν διαδηλωτές που καταγγέλλουν ότι δεν τους επέτρεψαν να διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματά τους.

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Το κεντρικό πανό του Φοιτητικού Συλλόγου Αθήνας γράφει χαρακτηριστικά το εξής: «Καμία σκέψη για κατάθεση νομοσχεδίου, καμία διαγραφή φοιτητή, δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Το λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς. Να μπλοκαρούμε τα σχέδια υπουργείου-πρυτανείων».

Οι φοιτητές αποφάσισαν τη σημερινή παρέμβαση μετά από το χθεσινό συλλαλητήριο κατά το οποίο εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στα ψηφισμένα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του ασύλου και την εξίσωση των τίτλων κολεγίων με των ΑΕΙ όπως και στην επικείμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Στη σύνοδο των πρυτάνεων συζητούνται κρίσιμα ζητήματα για τις αλλαγές παρουσία της υπουργού παιδείας, Νίκης Κεραμέως που χθες παρουσίασε το νεοφιλελεύθερο σχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με ταχεία ιδιωτικοποίησης των ΑΕΙ.

Αυτή την ώρα κλειστό είναι το ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Ποσειδώνος προς Σούνιο στο Καβούρι. Σύμφωνα με την Τροχαία, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται προς Σούνιο στη Λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί