Παρέμβαση για τη σχολική στέγη στο κοινοτικό συμβούλιο Αλικαρνασσού

Παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Νέας Αλικαρνασσού έκαναν στη συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου Αλικαρνασσού, «για τα οξυμένα προβλήματα της σχολικής στέγης στην περιοχή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εκπρόσωποι της Ένωσης και Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της Νέας Αλικαρνασσού, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς, έκαναν παρέμβαση στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Νέας Αλικαρνασσού την Πέμπτη 28-11-2019 για τα οξυμένα προβλήματα της σχολικής στέγης στην περιοχή. Η συνεδρίαση αυτή έγινε κατόπιν αιτήματος των Συλλόγων που είχε κατατεθεί από τις 24-10-2019 και το οποίο είχε κοινοποιηθεί στους αρμόδιους για τη σχολική στέγη Αντιδημάρχους, δηλαδή της Παιδείας, Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Εντεταλμένο Σύμβουλο Περιουσίας, καλώντας τους να παραβρεθούν. Επίσης καλεσμένοι από την Κοινότητα ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκλεγμένοι από την περιοχή. Από όλους τους παραπάνω εκλεγμένους παραβρέθηκε μόνο ο δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η χθεσινή παρέμβαση αποτελεί συνέχεια της αγωνιστής δράσης που έχουν αναπτύξει οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων της περιοχής για να αναδείξουν τα χρόνια προβλήματα στα σχολεία που έχουν οξυνθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι στη Νέα Αλικαρνασσό λειτουργεί ένα μόνο Γυμνάσιο (!!!) το οποίο αριθμεί τα τελευταία χρόνια πάνω από 500 μαθητές, ενώ έχει κατασκευαστεί για 250 μαθητές. Στην περιοχή επίσης λειτουργούν 5 πολυπληθή Δημοτικά σχολεία, από τα οποία αποφοιτά ένας μεγάλος αριθμός παιδιών ετησίως και τα οποία εγγράφονται στο μοναδικό Γυμνάσιο που υπάρχει.

Τεράστιο προβληματισμό μας δημιουργεί και ο πρόσφατος σεισμός που ήρθε να μας αναδείξει το πόσο «γυμνοί» και απροστάτευτοι είμαστε εμείς και τα παιδιά μας μέσα σε σχολικά κτίρια που δεν έχουν ελεγχθεί και πολλά από αυτά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ενός ασφαλούς κτιρίου.

Παρά την κατάσταση που βρίσκονται τα σχολεία μέσα στα οποία περνούν τις περισσότερες ώρες την ημέρα καθημερινά τα παιδιά μας, δεν φαίνεται να προκαλεί κανένα ενδιαφέρον ή ανησυχία στους αρμόδιους Αντιδημάρχους που θεώρησαν ότι δεν ήταν αναγκαία η παρουσία τους στη χθεσινή συνεδρίαση.

Εμείς οι γονείς απαντάμε ότι  θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για σχολεία με σύγχρονες υποδομές για να μπορούν τα παιδιά μας να απολαμβάνουν το δικαίωμά τους στη μόρφωση!!

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τα αιτήματά μας :

  • Άμεση καταγραφή όλων των τεχνικών προβλημάτων για τα σχολεία της περιοχής και τη δέσμευση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα μας κοινοποιηθεί με όλες τις απαιτούμενες εργασίες.
  • Αντισεισμικός έλεγχος όλων των κτιρίων, άμεση αντισεισμική θωράκιση όπου διαπιστωθεί πρόβλημα. Να δοθεί πιστοποιητικό ασφάλειας και καταλληλότητας σε όλα τα σχολειά.
  • Να γίνουν απαλλοτριώσεις οικοπέδων στα ήδη χαρακτηρισμένα οικόπεδα, αλλά και άμεσος χαρακτηρισμός οικοπέδων ως σχολική στέγη.
  • Άμεση ανέγερση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος Γυμνασίου, 5ου Δημοτικού, 2ου & 7ου Νηπιαγωγείου με όλη την αναγκαία υποδομή και εξοπλισμό που απαιτούν οι σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, με 100% δημόσιες επενδύσεις και χωρίς ΣΔΙΤ, με διασφάλιση του δημόσιου – δωρεάν χαρακτήρα τους. 
  • Επέκταση  3ου Δημοτικού σχολείου και μετεγκατάσταση 8ου Νηπιαγωγείου.
  • Όχι στις ΣΔΙΤ και την ιδιωτικοποίηση των σχολικών κτιρίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί