«Είμαστε μια… εταιρεία φιλική στις επενδύσεις»: Γλώσσα λανθάνουσα από τον Κωστή Χατζηδάκη (Βίντεο)

Τι ξέφυγε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή

Τα όνειρα και τα γλωσσικά ολισθήματα είναι εκεί που κατεξοχήν δηλώνει την παρουσία του το ασυνείδητο, έλεγε ο Φρόυντ. Χωρίς να θέλουμε να λάβουμε περαιτέρω μέρος στην ψυχολογικοποίηση της πολιτικής ζωής που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα, δεν θα μπορούσαμε ωστόσο να αγνοήσουμε ένα τέτοιο ολίσθημα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, ο Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη με θέμα τις Σκουριές, «υπογράμμισε και πάλι» πως η χώρα, επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι μια… «εταιρεία φιλική στις επενδύσεις».

Το σχετικό απόσπασμα:

Φυσικά, μόνο σε επίπεδο χιούμορ θα μπορούσαμε να ψέξουμε τον υπουργό για ένα τέτοιο γλωσσικό ολίσθημα, ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος και το ζήτημα της μόλυνσης της περιοχής λόγω των εργασιών στο εργοστάσιο των Σκουριών.

Ας χρησιμέψει όμως τουλάχιστον ως μια ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων προς όφελος, πάντα, της ανάπτυξης, όπως επίσης και τις μεγαλοστομίες περί άμεσης απολιγνιτοποίησης της χώρας απουσία σχεδίου από τον πρωθυπουργό, καθώς και την σκανδαλώδη ελαστικοποίηση της έκδοσης αδειών σε πρόσφατο νομοσχέδιο.

Γλώσσα λανθάνουσα λοιπόν…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί