ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα για το πλιάτσικο στο Δημόσιο

“Οι πολίτες δεν θέλουν διορισμούς συνταξιούχων με κομματικούς «στρατούς»”

«Είναι τουλάχιστον αστείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να χαρακτηρίζει μη κομματικές επιλογές τις τοποθετήσεις των νέων διοικητών στα νοσοκομεία, μετά και την παραδοχή του για μία μέρα διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας για απευθείας συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη προεκλογικά» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του Στ. Πέτσα.

Όπως σημειώνει, «στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν δίστασε να επικαλεστεί και τις δήθεν επιθυμίες των πολιτών για το χώρο της υγείας.  

Αναρωτιέται κανείς, αυτό έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι θέλουν οι πολίτες; Συνταξιούχους με κομματικό στρατό, τον οποίον θέτουν στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη στον προεκλογικό του αγώνα; Διοικητές νοσοκομείων που εξισώνουν τους πρόσφυγες με εισβολείς; Στελέχη που ως μοναδικό προσόν έχουν ότι είναι γραμματείς της τοπικής ΝΟΔΕ;».

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «προφανώς θεωρεί ότι μετά από τόσες θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια, οι πολίτες αδιαφορούν για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε προσλήψεις επιτελικών στελεχών.

Το παραδέχθηκε άλλωστε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βορίδης, ο οποίος ερωτηθείς για τους «ημέτερους» της ΝΔ είπε με αφοπλιστική κυνικότητα: «ποιους να βάζαμε; τους ξένους;».

Η ΝΔ πλέον δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα για την ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος και το πλιάτσικο στο Δημόσιο».

Οι δηλώσεις Πέτσα

«Δε μιλάμε για κομματικές επιλογές αλλά για ανθρώπους, που πρέπει να φέρουν εις πέρας μια αποστολή: καλύτερη υγεία για όλους», είπε ο Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας το θέμα τον διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, Κωνσταντίνου Πατέρα, που παραιτήθηκε μετά τις αντιδράσεις λόγω ηλικίας.

«Οι πολίτες αναμένουν βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. Και αυτός είναι ο στόχος μας», είπε στο μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρουσιάζοντας στοιχεία που έδειχναν ότι το 72% των νέων διοικητών στα νοσοκομεία έχουν μεταπτυχιακο ή διδακτορικό και διοικητική εμπειρία.

Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο συνάπτουν συμβόλαια αποδοτικότητας με τους νέους διοικητές, με βάση τα οποία αυτοί θα κρίνονται.

Όπως είπε, «αποδεικνύεται, από όσα θεσπίζει, ότι κάνουμε πράξη όλα όσα είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα μειώνονται αντί να αυξάνονται -όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια- οι φόροι εισοδήματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στηρίζεται η επιχειρηματικότητα προς όφελος των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας, κινητροδοτούνται δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και παροχές, σε είδος, υπέρ των εργαζομένων, και θεσπίζονται κίνητρα που προσελκύουν ξένους επενδυτές.

Όπως ανέφερε, βασικός πυλώνας των διατάξεων του νομοσχεδίου είναι η φορολογική ελάφρυνση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων που τα τελευταία χρόνια επιβαρύνθηκαν σημαντικά, καθώς οι μισθωτοί και συνταξιούχοι της κατηγορίας εισοδήματος από 12.000 έως 18.000 ευρώ, θα έχουν μείωση φόρου από 80 έως 200 ευρώ, ενώ ο μέσος ελεύθερος επαγγελματίας θα έχει μείωση φόρου έως 1.300 ευρώ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε αναλυτικά τις φοροελαφρύνσεις του νομοσχεδίου, τα μέτρα για την ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας, ενώ έκανε λόγο και για κίνητρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τον κύριο Πέτσα, ο προϋπολογισμός του 2020 δρομολογεί την επιστροφή στο μέλλον.

Όπως είπε, «σε μία χρονική περίοδο που ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρείται προς τα κάτω στο σύνολο της Ευρωζώνης, στην Ελλάδα αναθεωρείται προς τα πάνω: 2% για το 2019 και 2,8% για το 2020».

Και, «όλα τα συστατικά της οικονομικής μεγέθυνσης, δηλαδή η κατανάλωση, οι εξαγωγές και κυρίως οι επενδύσεις αυξάνονται σημαντικά. Είναι ο πρώτος Προϋπολογισμός που όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Παράλληλα, υλοποιεί τις πρώτες δεσμεύσεις μας και θα ακολουθήσουν και οι προϋπολογισμοί των επόμενων ετών για να εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα όσα είπαμε».

Τι είπε για το θέμα της Προεδρικής εκλογής

«Η συναίνεση δεν επιβάλλεται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή συσχετισμούς συγκεκριμένης Βουλής», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως διευκρίνισε, «δεν θα ψάξετε σε εμάς ανθρώπους που δεν επιδιώκουν τη συναίνεση αλλά σε άλλα κόμματα, όπως ο κ. Τσίπρας που τορπίλισε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2014. Το μεγάλο επίτευγμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι η απεμπλοκή της Προεδρικής εκλογής από τη διάλυση της Βουλής».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί