Συνάντηση Έ. Αχτσιόγλου, Σ. Βαρδάκη, Χρ. Σπίρτζη με εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Eν όψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ΔΕΗ

Με αφορμή την επικείμενη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και ψήφιση του σ/ν που αφορά στην ΔΕΗ, συναντήθηκαν η βουλευτής Επικρατείας και επικεφαλής του τομέα Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόλγου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ο βουλευτής Α Ανατολικής Αττικής και επικεφαλής του τομέα Εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κ.κ. Αδαμίδη Γεώργιο και εκπροσώπους εργαζομένων της ΔΕΗ, κ. Μανιάτη Κωνσταντίνο (Πρόεδρος Ε.ΤΕ. ΔΕΗ) και κ. Βρέντζο Ιωάννη.

Οι εκπρόσωποι επισήμαναν ότι η σημερινή κυβέρνηση οδηγεί την ενεργειακή αγορά σε απορρύθμιση, απαξιώνει την ΔΕΗ, αλλά κυρίως οδηγεί τους εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας, μέσω και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων. 

Τόσο η κα Αχτσιόγλου, όσο και ο κ. Βαρδάκης τόνισαν ότι στο σχέδιο νόμου αποτυπώνεται ξεκάθαρα για ακόμα μια φορά το μοντέλο «ανάπτυξης» της ΝΔ. Δηλαδή ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών, αύξηση κόστους για τους πολίτες, κατάργηση δικαιωμάτων που απορρέουν από τη ΣΣΕ, με στόχο να κυριαρχήσουν οι ατομικές συμβάσεις, υποβάθμιση του συνδικαλιστικού κινήματος, υψηλοί μισθοί στελεχών και αδιαφάνεια. Επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε καμία αύξηση στην τιμή του ρεύματος αλλά μείωση μεσοσταθμικά κατά 12% λόγω ανταγωνισμού και εκπτώσεων. Μάλιστα προωθήθηκαν ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας με πιο ισχυρό κοινωνικό τιμολόγιο και ειδικές μέριμνες για τις ευάλωτες ομάδες. Το νομοσχέδιο της ΝΔ φανερώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι η κυβέρνηση με την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, διαμορφώνει ένα θελκτικό «πακέτο» για τους μελλοντικούς αγοραστές της ΔΕΗ.

Η κα Αχτσιόγλου, ο κ. Βαρδάκης και ο κ. Σπίρτζης δήλωσαν στους εκπροσώπους της ΔΕΗ, ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση ολόκληρης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στα επόμενα βήματα που θα γίνουν, ώστε να παραμείνει η ΔΕΗ, ένας οργανισμός Δημόσιου Χαρακτήρα. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί