«Δεν είμαι καθόλου καλά μετά την ατιμία του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ»: Σκληρές κουβέντες από τον Πατέρα μετά την ομολογία του για το προεκλογικό αλισβερίσι

Ο Κώστας Πατέρας, λίγες μόλις ώρες μετά την αποκάλυψη ότι είχε συμφωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιστρέψει στη ΝΔ με προϋπόθεση να λάβει θέση διοικητή νοσοκομείου εφόσον εκλεγεί το κόμμα, ο τρικαλινός πολιτευτής επανέρχεται με συνέντευξή του στο newsit.gr, όπου κάνει λόγο ανοιχτά για «ατιμία του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ».

Δείτε ακόμη: Ομολογεί το προεκλογικό αλισβερίσι με τον Μητσοτάκη ο 80χρονος Κ. Πατέρας (Βίντεο)

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο newsit.gr και τον Μάριο Αραβαντινό, ο κ. Πατέρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «δεν είμαι καθόλου καλά μετά την ατιμία του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Είμαι 76 ετών, δεν είμαι 80 και η προκήρυξη δεν είχε όριο ηλικίας. Είχα σημαντικές σπουδές, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, έχω υπάρξει δημοτικός σύμβουλος, νομαρχιακός σύμβουλος, υποψήφιος βουλευτής, αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ. Είναι πολύ πλούσιο το βιογραφικό μου. Είμαι φιλόλογος, αλλά έχω σπουδάσει και ψυχολογία και διοίκηση. Επιπλέον έχω ασχοληθεί πολύ με θέματα υγείας δεδομένου ότι όλη μου η οικογένεια εργάζεται στον κλάδο της υγείας. Ο μοναδικός που παρακολουθούσε τα πράγματα στην υγεία στα Τρίκαλα και έβαζε τα στήθη του μπροστά επί τέσσερα χρόνια που τα έσκιαζε η φοβέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ήμουν εγώ».

«Μετά την παραίτηση μού ζήτησαν τα στοιχεία για να προχωρήσει ο διορισμός»

Στη συνέντευξη ο κ. Πατέρας αποκαλύπτει μάλιστα, ότι μετά τον σάλο που ξέσπασε και την παραίτηση του ίδιου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του τηλεφώνησαν προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες διορισμού του.

«Δεν μου ζήτησαν να παραιτηθώ. Δεν είχαν δικαίωμα να το κάνουν άλλωστε. Σκεφτείτε ότι πριν από δύο ώρες με πήραν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να τους στείλω τα στοιχεία μου για να προχωρήσει ο διορισμός μου και τους είπα γελώντας ότι έχω υποβάλει την παραίτησή μου. Έχω την αίσθηση ότι προσπαθεί ο κ. Κικίλιας με τον κ. Μητσοτάκη να σπάσουν τις αγκυλώσεις του ΕΣΥ. Του είχα πει πάντως του κ. Μητσοτάκη ότι εγώ θέλω αυτή τη θέση. Το μόνο που ζήτησα ήταν αυτό, γιατί αυτό ήθελα να κάνω», τόνισε.

«Ο σάλος εδώ ξεσηκώθηκε από τέσσερα – πέντε τρωκτικά της ΝΔ» 

Μάλιστα ο κ. Πατέρας κατηγόρησε τοπικά στελέχη της ΝΔ ότι ευθύνονται για όλο τον θόρυβο που προκλήθηκε.

Μιλώντας για τη συνάντησή του πριν από τις εκλογές του Ιουλίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Πατέρας είπε: «όταν συναντήθηκα με τον κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του στη Βουλή του είπα: αφού θέλεις να γυρίσω στη ΝΔ, όταν γίνεις πρωθυπουργός, έχω ένα πολύ καλό βιογραφικό σημείωμα, θέλω τη συγκεκριμένη θέση. Ξέρω όμως ότι δεν βαραίνει μόνο το βιογραφικό γιατί χρειάζεται και πολιτική συναίνεση. Δεν γίνονται αυτά μόνο με τα προσόντα, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Και συμφώνησε. Αυτά είπα και αυτοί με διόρισαν. Ο σάλος εδώ ξεσηκώθηκε από τέσσερα – πέντε τρωκτικά της ΝΔ που ήταν μισθοσυντήρητοι από τη ΝΔ και κοντά σε υπουργούς επί σειρά ετών. Αυτοί ήταν διεκδικητές και αυτοί κίνησαν τις διαδικασίες. Αυτοί ανέβασαν το θέμα. Είμαι κατά του ηλικιακού ρατσισμού που έχει θεσπίσει η ΝΔ. Άνθρωποι με προσόντα και ήθος δεν πρέπει να περνούν στο περιθώριο».

Καταλήγοντας ο για λίγες ώρες διοικητής του νοσοκομείου Τρίκαλων τόνισε: «Στα Τρίκαλα στο νοσοκομείο είναι διαλυμένο, σε άθλια κατάσταση και υποστελεχωμένο. Οι εδώ Νεοδημοκράτες όμως δεν κοιτούσαν αυτό. Κοιτούσαν να πολεμήσουν εμένα. Κακώς έλαβε υπ’ όψιν τα στελέχη της ΝΔ στα Τρίκαλα ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του. Δεν πρόκειται να πουλήσω ποτέ την αξιοπρέπειά μου. Δεν μπορώ στην ηλικία που είμαι, να αλλάξω νοοτροπία, αρχές και τρόπο σκέψης».  

newsit.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Μία άποψη για το “«Δεν είμαι καθόλου καλά μετά την ατιμία του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ»: Σκληρές κουβέντες από τον Πατέρα μετά την ομολογία του για το προεκλογικό αλισβερίσι”

  1. AvatarCitizenMitsos

    Αέρα Πατέρα!

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί