«Συζητάμε για την Εκπαίδευση: δυσκολίες, προκλήσεις, προοπτικές» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, διοργανώνει Συμπόσιο με τίτλο «Συζητάμε για την Εκπαίδευση: δυσκολίες, προκλήσεις, προοπτικές», το οποίο θα διεξαχθεί στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο «Ξενία», στο Ρέθυμνο. Οι εργασίες του Συμποσίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου το μεσημέρι. Η εναρκτήρια συνεδρία θα αφορά γενικά ζητήματα εκπαίδευσης, ενώ οι συνεδρίες του Σαββάτου θα επικεντρωθούν στη διδασκαλία της γλώσσας, των φιλολογικών μαθημάτων και της φιλοσοφίας. Η συνεδρία της Κυριακής θα αφιερωθεί στην Ιστορία.    

Σκοπός του Συμποσίου είναι η σκιαγράφηση της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από πλευράς μαθητικών επιτευγμάτων όσον αφορά τα φιλολογικά μαθήματα, καθώς και οι προεκτάσεις που έχει η κατάσταση αυτή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συγκεκριμένα στη Φιλοσοφική Σχολή. Παράλληλα, θα διατυπωθούν και σχετικές προτάσεις, οι οποίες θα δίνουν μια προοπτική για το μέλλον.  

Στο Συμπόσιο θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις τους πανεπιστημιακοί, ερευνητές, εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητές, προκειμένου να ακουστούν ποικίλες φωνές και να φωτιστούν τα ζητήματα που θα συζητηθούν από διαφορετικές οπτικές γωνίες. 

Περισσότερες πληροφορίες, το πλήρες πρόγραμμα του Συμποσίου και η αφίσα του είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο του Πανεπιστημίου Κρήτης (https://www.uoc.gr/agenda/7583.html).

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.
Για την αφίσα πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί