Κ. Αρβανίτης: «Ο “ευρωπαϊκός τρόπος ζωής” σας ανοίγει επικίνδυνους δρόμους» (βίντεο)

Η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία και τακτικού μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, στην ολομέλεια του Ε/Κ για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Στην ολομέλεια του Ε/Κ τοποθετήθηκε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, στο πλαίσιο της συζήτησης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και τις διακρίσεις που υφίστανται από ομοφοβικές κυβερνήσεις στην ΕΕ. 

Η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή:

Στρασβούργο– 26 Νοεμβρίου 2019

“Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Καλώς ήρθαμε ξαφνικά στον Μεσαίωνα. «Δεν είμαστε ρατσιστές, αυτοί είναι μαύροι. Δεν είμαστε ρατσιστές, αυτοί είναι ομοφυλόφιλοι. Αυτοί είναι Εβραίοι, αριστεροί, κίτρινοι, διαφορετικοί…» είναι το μήνυμα που στέλνουν ορισμένοι σήμερα.

Είναι αυτό που φοβόμασταν. Πρόκειται για μια συνέπεια της πολιτικής του λεγόμενου «ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» και της προστασίας του. Ποιος τον ορίζει; Οι κύριοι απέναντι, οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί Μεταρρυθμιστές. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να επιβάλει πολιτικές δημοσιονομικού περιεχομένου και τραπεζών, το καταφέρνει. Στην Ελλάδα επέβαλε 3 μνημόνια. Γιατί δεν μπορεί να επιβληθεί σε ζητήματα ουσίας και δημοκρατίας;

Όλοι πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να ζούμε σε αυτή την Ευρώπη· οι ψηλοί, οι κοντοί, οι ομοφυλόφιλοι, οι άσπροι, οι μαύροι… Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να επιβληθεί αυτή η ατζέντα.

Κλείνοντας, χθες, η ελληνική Βουλή απέρριψε την πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου να έχουν τα ίδια δικαιώματα. 177 βουλευτές, από τον χώρο της Δεξιάς αλλά και Σοσιαλδημοκράτες, είπαν όχι.

Και αυτό είναι ντροπή.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί