Emails αποδεικνύουν τις επαφές Φρουζή με Μαξίμου επί Σαμαρά

Σε ανοικτή γραµµή µε το Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαµαρά ήταν ο Κωνσταντίνος Φρουζής ή αλλιώς ο Mr Novartis. Κι αυτό παρότι ο ίδιος διατείνεται ότι είχε συναντήσει μόνο μια φορά στη ζωή του τον πρώην πρωθυπουργό.  Οι στενές επαφές του Κ. Φρουζή µε το πρωθυπουργικό γραφείο του Αντώνη Σαµαρά, ακόμα και για ειδικά θέματα υπήρχαν έως την τελευταία ώρα, πριν χάσει τις εκλογές η ΝΔ τον Ιανουάριο του 2015.

Δείτε ακόμη: Ο Κυριάκος φρόντισε και το οικονομικό μέλλον του Φρουζή…
Τα «πάρε δωσε» Πλεύρη με Φρουζή και Μανιαδάκη- Το mail που «καίει» τον ίδιο και τη ΝΔ

Ένα ακόμα e-mail του Κωσταντίνου Φρουζή προς τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαµαρά, Δηµήτρη Πτωχό, στις 2 Δεκεµβρίου του 2014, δείχνει την διαρκή και στενή επαφή της Novartis µε την κυβέρνηση αλλά και ειδικότερα µε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής ακόµα και σήµερα (στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής) δηλώνει ότι δεν έχει σχέσεις µε τον Αντώνη Σαµαρά, ότι δεν τον γνωρίζει. Είχε συναντήσει τον πρώην πρωθυπουργό µία φορά σε εκδήλωση που παραβρέθηκε ως πρόεδρος του ΣΦEE. «Δίπλα µου καθόταν ο κ. Δασκαλόπουλος ως πρόεδρος του ΣΕΒ», συµπληρώνει ο κ. Φρουζής.

Μόνο που υπάρχει αλληλογραφία µε τον στενότερο τότε συνεργάτη του κ. Σαµαρά, τον Δηµήτρη Πτωχό. Υπάρχει αλληλογραφία για θέµατα λεπτοµερή όπως είναι οι Κλινικές Μελέτες. Ένα θέµα εξαιρετικά ειδικό, µε το οποίο δεν έχει κανένα λόγο να ασχοληθεί το γραφείο ενός πρωθυπουργού. Για το οποίο μάλιστα ζητάει πληροφορίες το πρωθυπουργικό γραφείο. Για το ζήτηµα αυτό υπήρχε αλληλογραφία και συζητήσεις µε το υπουργείο Υγείας.

Σε άλλα email που δημοσιεύτηκαν φαίνεται η στενή επαφή του Κ. Φρουζή µε το υπουργείο Υγείας και πιο συγκεκριµένα µε τον Αθανάσιο Πλεύρη (νοµικό σύµβουλο του τότε υπουργού Αδ. Γεωργιάδη) όπως και µε τον ΓΓ του υπουργείου Βασίλη Κοντοζαµάνη, που σήµερα είναι υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη. Μεταξύ των θεµάτων που συζητούσε λοιπόν τον Οκτώβριο του 2014 µε το υπουργείο Υγείας ο Κ. Φρουζής ήταν και οι… Κλινικές Μελέτες. Ένα θέµα ειδικό, όχι στα κεντρικά ζητήµατα των θεµάτων υγείας, το οποίο βεβαίως έχει σηµασία για τις Φαρµακευτικές Εταιρίες, την αποτελεσµατικότητα των φαρμάκων τους. Το θέµα λοιπόν «Κλινικές Μελέτες» το συζητούσε ο κ. Φρουζής µε το υπουργείο Υγείας. Το συζητούσε ειδικότερα και επισταµένως όµως και µε το πρωθυπουργικό Γραφείο κι αυτό είναι που εγείρει ερωτήματα.

Το e-mail της 2ας Δεκεμβρίου του 2014:

Αντικείμενο: Προτάσεις για το Γραφείο του Πρωθυπουργού για τα οικονομικά οφέλη από τις Κλινικές Μελέτες

Εκ µέρους του κ. Φρουζή Κωνσταντίνου

Καλησπέρα αγαπητέ Δηµήτρη,

Όπως µου ζήτησες σου επισυνάπτω κάποια χρήσιµα στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν την προστιθέµενη αξία των κλινικών µελετών στην οικονοµία, επιστηµονική κοινότητα, κοινωνία και φυσικά ασθενείς.

Κράτησε µε ενήµερο για τα επόµενα βήµατα

Στην διάθεση σου

Κώστας»

Μετά απ’ αυτό υπάρχει επισύναψη ή συνέχεια, µε τις λεπτοµέρειες που παρέχουν στελέχη της Novartis συνεργάτες του κ. Φρουζή που προφανώς ασχολούνται ειδικότερα µε το ζήτηµα «Κλινικές «Μελέτες».

Αναφέρεται λοιπόν:

«Καλησπέρα

Επισυνάπτω τα συνολικά οφέλη των ΚΜ και ειδικότερα τα οικονομικά συνοψίζονται στην 2η σελίδα βάσει µελέτης του ΙΟΒΕ.

Επιπρόσθετα η εξοικονόµηση για την φαρµακευτική δαπάνη από την δωρεάν χορήγηση των φαρµάκων επισηµαίνεται εµφατικά στην επισυναπτόµενη πρόσφατη αλληλογραφία που είναι σηµαντικότητα ειδικά για τις στοχευµένες και προηγµένες θεραπείες.

Τέλος βάσει της πρόσφατης µελέτης της ΕΣΔΥ (Εθνική Σχολή Δηµόσιας Υγείας) οι κλινικές δοκιµές αποτελούν «οξυγόνο» για το ανθρώπινο κεφάλαιο και την οικονοµία της χώρας καθώς σύµφωνα µε την µελέτη αυτή κάθε φορά που εγκρίνεται µια κλινική δοκιµή «εισάγονται» στην Ελλάδα περίπου 250.000 ευρώ και προκαλείται σύµφωνα µε τους δηµοσιευµένους δηµοσιονοµικούς πολλαπλασιαστές καθαρή αύξηση του ΑΕΠ της χώρας µας, η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τις 500.000 ευρώ ανα κλινική δοκιµή».

Το κοµµάτι αυτό το υπογράφει στέλεχος ή ειδικός συνεργάτης της Novartis.

Γιατί γίνεται τόσο µεγάλη συζήτηση και µε το πρωθυπουργικό γραφείο για ένα θέµα που τρέχει ως πρακτική δεκαετίες; Και τι ακριβώς ζητάει η Novartis από την τότε κυβέρνηση; Κάτι που έχει αναλύσει και το ΙΟΒΕ του οποίου προΐσταντο πριν γίνει αναλάβει το υπουργείο Οικονοµικών στην κυβέρνηση Σαµαρά ο κ. Στουρνάρας;

Η αλληλογραφία μεταξύ Πτωχού-Φρουζή, δίχνει την ανοικτή γραµµή επικοινωνίας µε τους συνεργάτες του κ. Σαµαρά. Πόσο αληθινή λοιπόν µπορεί αν είναι η δήλωση Φρουζή ότι είχε δει τον κ. Σαµαρά µία φορά στη ζωή του;

Πηγή: kontranews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί