«Eισβολή» αρίστων στο ΕΣΥ: Ο 80χρονος πολιτευτής της Καρδίτσας, οι απόστρατοι και οι κουμπάροι στις διοικήσεις των νοσοκομείων

«Δεν πρόκειται να ανεχτώ στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο δημόσιο», δήλωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από δύο χρόνια, τον Νοέμβριο του 2017, όντας τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και περιγράφοντας το όραμά του για το… κράτος των «αρίστων».

Τον περασμένο Ιούνιο επίσης, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές και υπερασπιζόμενος το σχέδιό του για συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Υγεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε ξανά:

«Το να φέρεις έναν μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα να διοικήσει ένα νοσοκομείο είναι μιας μορφής μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο. Γιατί πρέπει να είναι κακό αυτό; Τι προτιμά δηλαδή ο κόσμος, να διορίζουμε αποτυχημένους βουλευτές στα νοσοκομεία μας ή τεχνοκράτες οι οποίοι θα λογοδοτούν και θα αξιολογούνται με βάση το συγκεκριμένο αποτέλεσμα;».

Δείτε: Μητσοτάκης προεκλογικά: «Όχι αποτυχημένοι πολιτευτές στα νοσοκομεία, μόνο τεχνοκράτες» (Βίντεο)

Πέντε μήνες μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης – όντας πρωθυπουργός πλέον – και η κυβέρνηση της ΝΔ διορίζουν διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας έναν 80χρονο πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πολιτευτή του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ. Ο 80χρονος Κωνσταντίνος Πατέρας είναι επίσης πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Τρικάλων και μανιώδης αρθρογράφος με προσφιλές πεδίο ανάλυσης, κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα έργα και τις ημέρες του Νίκου Καρανίκα. Είναι απολύτως προφανές ότι πληροί όλες τις τεχνοκρατικές προδιαγραφές αριστείας που περιέγραφε προεκλογικά ο πρωθυπουργός, δεν είναι «αποτυχημένος πολιτευτής» και δεν έψαχνε «αργομισθία στο δημόσιο».

Ανάλογες προδιαγραφές αριστείας είναι εξίσου προφανές ότι πληρούν και οι λοιποί διορισθέντες διοικητές νοσοκομείων, είτε πρόκειται για κουμπάρους τοπικών βουλευτών, είτε για απόστρατους, είτε για απόφοιτους ΤΕΙ, είτε για συζύγους μεγαλοδημοσιογράφων που διέπρεψαν στην αντιΣΥΡΙΖΑ καμπάνια.

Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερη μνεία ίσως αξίζει στον Γρηγόρη Χάτσιο που αφού διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Καστοριάς έσπευσε να ευχαριστήσει δημοσίως τον κουμπάρο του και τοπικό βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια, καθώς και στον νέο διοικητή του νοσοκομείου Κυθήρων Γιώργο Μεγαλοκονόμου, που κατά δημόσια καταγγελία του Παύλου Πολάκη είναι «ηλεκτρολόγος των ΤΕΙ (χωρίς κανένα σχετικό ένσημο) και τοπικό ψηφοσυλλέκτη του Μιχαλολιάκου και του Κατσαφάδου». Η επανατοποθέτηση Μεγαλοκονόμου στην διοίκηση του νοσοκομείου προκάλεσε ακόμη και την παραίτηση της προέδρου της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Κυθήρων Αδαμαντίας Κορώνη, αλλά και επιστολή διαμαρτυρίας του «γαλάζιου» δημάρχου του νησιού στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Πέραν των πολιτευτών και κουμπάρων, οι διορισμοί διοικητών νοσοκομείων από την κυβέρνηση της ΝΔ περιλαμβάνουν και ειδική κατηγορία… αρίστων αποστράτων, που είναι επίσης προφανές ότι έχουν βαρύ τεχνοκρατικό υπόβαθρο και κατέχουν σε βάθος το μάνατζμεντ της Υγείας.

Συγκεκριμένα, στο ΓΝΑ ΚΑΤ-ΕΚΑ τοποθετήθηκε διοικητής ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, στο ΓΝΑ “ΕΛΠΙΣ” ο Ιωάννης Κοτσαρίδης, Οικονομικός Αξιωματικός ε.α., στο Γενικό Νοσοκομειο Κεφαλληνίας ο απόστρατος αντιστράτηγος Φώτιος Μεσσάρης, στο Γενικό Νοσοκομείου Ρόδου ο αντιστράτηγος ε.α. Γρηγόριος Ρουμάνης, στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ο αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Καμπούρης, ενώ αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝΑ Ελ. Βενιζέλου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ διορίσθηκε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Αντιπτέραρχος Σπυρίδων Καββούρης.

Κατόπιν τούτων μάλλον είναι εύγλωττο, έως και ήπιο, το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, που μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Το προεκλογικό αφήγημα του Πρωθυπουργού για αξιοκρατία, αριστεία και διαφάνεια καταποντίζεται και με τις επιλογές των νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Φαίνεται καθαρά ότι δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα για μια στοιχειωδώς αξιοκρατική επιλογή… Διορίζονται απόστρατοι αξιωματικοί, αποτυχημένοι πολιτευτές και κομματικά στελέχη, στην πλειοψηφία τους χωρίς προσόντα, άσχετοι με το χώρο της υγείας και της δημόσιας διοίκησης. Θα μπορούσαμε να διακωμωδήσουμε τις συγκεκριμένες επιλογές αν δεν γνωρίζαμε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση του ΕΣΥ και η αντανάκλασή τους θα είναι σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας…»

Δείτε επίσης:

«Άριστοι» στρατιωτικοί και «γαλάζια παιδιά» αναλαμβάνουν διοικητές νοσοκομείων

Πολιτευτές της ΝΔ σε ρόλο διοικητών στα νοσοκομεία

Ο νέος υποδιοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης θέλει τα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας, Κ.Υ. με ιδιώτη μάνατζερ!

Ο νέος διοικητής του ΠΑΓΝΗ, η πρωτόδικη καταδίκη, η αθώωση στο Εφετείο και το κατηγορητήριο καταπέλτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί