Από φανατική αντί ΣΥΡΙΖΑ σχολιάστρια του facebook, Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα!

Ο φιλοκυβερνητικός τύπος παρουσίασε με πολύ κολακευτικά λόγια, την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση  της νέας Εθνικής Συντονίστριας ασυνόδευτων προσφύγων, τοποθέτηση την οποία ανήγγειλε μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Σε άρθρα με τίτλους όπως «Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ποια είναι η νέα Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα» διαβάζουμε στοιχεία του βιογραφικού της όπως το ότι  είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ψυχολόγος με μεταπτυχιακό δίπλωμα. Τα περισσότερα μέσα αναφέρονται στη «γνωστή» ή «διάσημη» ψυχολόγο, χωρίς να αναφέρουν όμως πως έγινε ευρέως γνωστή η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η νέα συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, έγινε ευρέως γνωστή, αρχικά στον κόσμο των social media, εξαιτίας όχι των επιστημονικών συμβουλών της, αλλά των επιθετικών της post ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλούσε «κόμμα κουρελού» και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα με τσιτάτα τύπου «Πρώτη φορά Αριστερά, πρώτη φορά τέτοια σκλαβιά», «Αλέξη, η Ελλάδα δεν είναι Σουλτανάτο…» , «…η θρησκευτική Αριστερά. Αυτό το θρησκευτικό μόρφωμα στο οποίο δώσαμε κοσμική εξουσία και αποδείχτηκε πιο ανάλγητο και από τον Ηρώδη.». Σε ένα από αυτά δεν διστάζει να αποκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα εγκληματικά «ανήθικο».  Απευθυνόταν μάλιστα στον πρωθυπουργό με προσωπικές της επιστολές πάντα στον ενικό «δεν κάνεις για πρωθυπουργός». Τα post της αναπαρήγαγε καθόλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. ο δεξιός τύπος με τίτλους όπως: «Κείμενο που «ισοπεδώνει» Τσίπρα!», «Το κείμενο που κάνει θραύση!», «Η γνωστή ψυχολόγος γράφει κείμενο – καταπέλτη για Τσίπρα» και πολλά άλλα ανάλογης χροιάς.

Μετά ήρθαν οι συνεντεύξεις της σε έντυπα όπως η Athens Voice, με αφορμή το βιβλίο της με τίτλο  «100 + 1 Ιστορίες της Κρίσης», με πρόλογο του Απόστολου Δοξιάδη, ο οποίος επίσης διορίστηκε από τον Κ. Μητσοτάκη στην ίδια ομάδα. Στη συνέντευξη με τίτλο «Η ξεχωριστή Ειρήνη Αγαπηδάκη», ο δημοσιογράφος που διαπιστώνει πως η κα Αγαπηδάκη, συγκεντρώνει ασταμάτητα χτυπήματα και «σωρεύει» όλο και πιο ψηλή επισκεψιμότητα στο fb, τη ρωτάει «Αντέχετε όμως τόση επιθετικότητα, τόσες βρισιές και χαρακτηρισμούς;» χωρίς ωστόσο να φαίνεται πουθενά, πως ένας από τους λόγους που δέχτηκε λεκτικές επιθέσεις, είναι προφανώς και το επίπεδο στο οποίο συνδιαλέχθηκε. Ένας λόγος προσβλητικός με το ύφος των τρολ που σκοπό είχαν να χτυπήσουν τον πολιτικό τους αντίπαλο  με  ύφος  λαϊκίστικο και να συσσωρεύσουν τα likes των ομοίων.

Η κα Αγαπηδάκη, μπορεί να ανταμείφθηκε για τις υπηρεσίες της, αποτελώντας ένα ακόμα από τα δεκάδες πλέον παραδείγματα «βολέματος ημετέρων» της κυβέρνησης,  το θέμα όμως που μας απασχολεί περισσότερο είναι άλλο. Ενώ έκανε κριτική στην κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στη Μόρια, δεν λέει φυσικά σήμερα λέξη για τις ακραίες αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σχέση με το μεταναστευτικό (κλειστά κέντρα κράτησης, παράνομος αποκλεισμός από δυνατότητα χορήγησης ασύλου κλπ.).  Που πήγε η ευαισθησία της ψυχολόγου σήμερα, που οι πρόσφυγες αλλά και οι οργανώσεις μοιάζουν να εκλιπαρούν έστω για στοιχειώδη νομιμότητα στις διαδικασίες;  Σήμερα που οι βουλευτές της κυβέρνησης που υποστηρίζει μιλάνε για “πιθήκους” και “λαθρομετανάστες”  ξερνώντας  ρατσισμό όλη μέρα στα κανάλια; Νομιμοποιώντας αυτές τις πρακτικές η κυρία Αγαπηδάκη θα προστατεύσει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα;

Με πληροφορίες από tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Από φανατική αντί ΣΥΡΙΖΑ σχολιάστρια του facebook, Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα!”

  1. CitizenMitsos

    Μπας και πέρασε και αυτή από τη NASA;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί