Στον νέο κόμβο και στην παιδική χαρά της Όασης ο δήμαρχος Ηρακλείου

Τον νέο κυκλικό κόμβο στην Πλατεία Κύπρου (Όαση), επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο κόμβος κατασκευάστηκε στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου, Χαριλάου Τρικούπη και Εβανς.

Οι διαβάσεις των πεζών έχουν τοποθετηθεί σε ασφαλή απόσταση από τον κυκλικό κόμβο με προστατευόμενες προσβάσεις, ενώ στα οχήματα διατίθενται δύο λωρίδες κυκλοφορίας τόσο στις συμβάλλουσες οδούς όσο και στην κυκλική πορεία. Η κεντρική κυκλική νησίδα έχει φυτευτεί με χαμηλή βλάστηση, ενώ η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση έχει προσαρμοστεί κατάλληλα στη νέα διαμόρφωση.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη βρέθηκε στο σημείο και είδε με ικανοποίηση ότι το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι πολύ καλό, σε όλα τα επίπεδα.

Με την ευκαιρία, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε και την παιδική χαρά στην Όαση, η οποία ανακατασκευάστηκε.

Η παιδική χαρά στην Όαση, λειτουργεί συμπληρωματικά με τις παιδικές χαρές στο Κομμένο Μπεντένι και στον παλιό Ζωολογικό Κήπο, οι οποίες επίσης ανακατασκευάστηκαν με το ίδιο σκεπτικό.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ο νέος κυκλικός κόμβος στην Όαση είναι μια επιτυχημένη παρέμβαση που ανακούφισε ουσιωδώς τον κυκλοφοριακό φόρτο της περιοχής. Με οδηγό την επιτυχία αυτού του έργου, σχεδιάζουμε αντίστοιχους κόμβους και σε άλλα σημεία της πόλης.

Η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Τα μεγάλα έργα είναι απαραίτητα, όσο απαραίτητες όμως είναι και οι στοχευμένες, καλά σχεδιασμένες παρεμβάσεις, που αναβαθμίζουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής τους. Ο κόμβος και η παιδική χαρά της Όασης, την οποία έχουν ήδη αγαπήσει τα παιδιά, επιβεβαιώνουν απόλυτα του λόγου το αληθές».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί