Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου στην Φινλανδία

Το 2o ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης συμμετέχει σε Στρατηγική Σχολική Σύμπραξη και υλοποιεί από το Σεπτέμβριο του 2018 εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/Δράσης ΚΑ2, διάρκειας 24 μηνών με στόχο τη «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» με τίτλο: “Social Media and Inclusion”.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Social media as a tool for inclusion – Τα κοινωνικά δίκτυα ως εργαλείο ενσωμάτωσης», το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου συνεργάζεται με 5 σχολεία του εξωτερικού, ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη Suolahti της Φινλανδίας.

Σκοπός της επίσκεψης, στην οποία συμμετείχαν σχολεία από την Ελλάδα, τη Δανία, την Εσθονία, την Ισπανία και τη Φινλανδία, ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών για την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την ενσωμάτωση των μαθητών που ίσως να είχαν περιθωριοποιηθεί στο παρελθόν, για παράδειγμα τα άτομα που μένουν σε μακρινές περιοχές, μακριά από την πόλη, τα άτομα με κοινωνικές δυσκολίες ή ειδικές ανάγκες κ.α.

Κατά την διάρκεια της παραμονής στην Φινλανδία, μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας, επισκέφθηκαν εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης, συμμετείχαν σε ομάδες εργασίας για τις εκπαιδευτικές πρακτικές των συμμετεχουσών χωρών, παρακολούθησαν διαλέξεις για την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την ενσωμάτωση των μαθητών και την ενεργή συμμετοχή των γονιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, πήραν μέρος σε εκπαιδευτική διανυκτέρευση στο δάσος . Η επαφή με το περιβάλλον είναι πολύ σημαντική για τους Φιλανδούς και είναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί