ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου: Απαιτούμε την αθώωση των δύο φοιτητών

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου, σχετικά με τους δύο φοιτητές, τον Δημήτρη Καστρινάκη και τον Γιάννη Παχάκη που συνελήφθησαν γιατί συμμετείχαν στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στην ΑΣΟΕΕ.

Δείτε: Κρητικός ο γιατρός που συνελήφθη στην ΑΣΟΕΕ: «Θέλουν να κάμψουν το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα» (Βίντεο & φωτο)

«Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από τους Δημήτρηδες αυτού του κόσμου»

«Με οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, πήραν τα κλειδιά μου και μπήκαν σπίτι μου για έρευνα»: Τι καταγγέλλει φοιτητής

Τα λόγια του Δημήτρη που συνελήφθη στην ΑΣΟΕΕ: Το φοιτητικό κίνημα και οι νέοι πρέπει να βγουν μπροστά

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Απαιτούμε  την αθώωση των δύο συντρόφων φοιτητών

που συνελήφθησαν τη Δευτέρα 11/11/2019 και οδηγούνται σε δίκη  στις  22 Νοεμβρίου γιατί συμμετείχαν στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στην ΑΣΟΕΕ.

Τους αποδίδονται, όπως συνηθίζεται από την αστυνομία σε συλληφθέντες κατά τις βίαιες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής σε διαδηλώσεις, οι ψευδείς κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της εξύβρισης, αλλά και στον ένα ακόμα και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από ανύπαρκτο πετροπόλεμο και ανύπαρκτη επίθεση με καδρόνια. Οι  κατηγορίες αυτές δεν ευσταθούν και η σκευωρία που έχει στηθεί είναι καταδικαστέα από το κίνημα αλληλεγγύης και θα καταρρεύσει.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ  και τις δυνάμεις καταστολής για τη βία, αυταρχισμό και τρομοκρατία που ξεδίπλωσαν τη Δευτέρα 11-11-19.

Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία ξέρει πως για να περάσει τη σκληρή αντιλαϊκή και αντεργατική της πολιτική, που εμπεδώνει τη φτώχεια και την λεηλασία για δεκαετίες (στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις)  ,χρειάζεται να τρομοκρατήσει λαό και νεολαία. Να κτυπήσει το μαζικό κίνημα και τον κόσμο που αντιστέκεται.

Οι διώξεις ενάντια στους φοιτητές, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο γενικότερος κατασταλτικός παροξυσμός δεν είναι βεβαίως υπερβάλλων ζήλος της ΕΛΑΣ.

Η κατάργηση του ασύλου και η καταστολή αποτελούν ταυτόχρονα το απαραίτητο εργαλείο στα σχέδια της κυβέρνησης για να προχωρήσει πιο γρήγορα τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αλλαγές που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς, πετούν έξω από τις σχολές τους εργαζόμενους και φτωχούς φοιτητές και βάζουν μέσα όλο και πιο βαθιά τις ιδιωτικές εταιρείες.                                                                                                

Το εργατικό-λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα έχει υποχρέωση να αντιστέκεται και να παλεύει για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.                                          –Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν καθήκον να υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο και να αντιδρούν στην επιχείρηση συκοφάντησης των πανεπιστημιακών χώρων.-Οι φοιτητές έχουν δικαίωμα να υπερασπίζονται το ανοιχτό πανεπιστήμιο ενάντια στην απόφαση της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ ,που έβαλε λουκέτο στη σχολή για μια βδομάδα ,εμποδίζοντας την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης των φοιτητών και μάλιστα όλη τη βδομάδα πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αυτό που τρόμαξε το καθεστώς ήταν ότι υπάρχει ένα ανερχόμενο φοιτητικό κίνημα για το δικαίωμα στη μόρφωση και το άσυλο που εξαπλώνεται σε όλες τις πόλεις. Αυτό που φόβισε την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς ήταν η είσοδος των φοιτητών και η υπεράσπιση της ανοιχτής ΑΣΟΕΕ.

Η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και με κρότου λάμψης στους αποκλεισμένους φοιτητές μέσα στην ΑΣΟΕΕ ήθελαν να εξελιχτεί σε πογκρόμ χωρίς μάρτυρες και για αυτό συνοδεύτηκε και από βίαιη επίθεση με χημικά και ξυλοδαρμούς στους συγκεντρωμένους απέξω αλληλέγγυους φοιτητές άλλων σχολών και σε δημοσιογράφους. Για αυτό και προχώρησαν  στη σύλληψη με ξυλοδαρμό του ενός φοιτητή και στην απαγωγή και σύλληψη του άλλου φοιτητή έξω από το σπίτι του,την απαγόρευση επί 13 ώρες επικοινωνίας του με δικηγόρο, την έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητό του κατά παράβαση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος.

Η επίδειξη βίας και πυγμής δεν θα τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία. Φανερώνει την αδυναμία και το δικό τους φόβο μπροστά στην άνοδο των αγώνων. Το «δόγμα του νόμου και της τάξης» δεν θα επιβληθεί ότι μέσο κι αν χρησιμοποιήσουν,όσο κι αν στηρίζεται από συστημικά ΜΜΕ, τα οποία αναπαράγουν τα ψέματα της αστυνομίας, ενισχύοντας τη συνολική προπαγάνδα.

Η επίθεση κυβέρνησης, αστικού συστήματος και κράτους κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.

Όπως έδειξαν και οι συγκλονιστικές σε όγκο και παλμό πορείες για το Πολυτεχνείο σε όλη την Ελλάδα, οι μαζικές εκδηλώσεις για την εξέγερση, αλλά και η ανατρεπτική παρέμβαση του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο λοκ άουτ και την παραβίαση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ και οι κινητοποιήσεις που ακολούθησαν, υπάρχει δρόμος για την ανατροπή τους :είναι ο δρόμος της αντεπίθεσης και ριζοσπαστικής παρέμβασης του μαζικού κινήματος, της αγωνιστικής συνάντησης νεολαίας και εργαζόμενων και της κοινής δράσης των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς και των αγώνων.

·         Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωση των 2 φοιτητών που συνελήφθησαν γιατί συμμετείχαν τη Δευτέρα 11/11/2019 στη συγκέντρωση έξω από την ΑΣΟΕΕ.

·         Όχι στις διώξεις των αγωνιστών.

·         Η πάλη λαού και νεολαίας θα σπάσει την κυβερνητική κρατική τρομοκρατία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί