ΠΕΔ Κρήτης: Νέος Πρόεδρος ο Γ. Κουράκης – Ποια είναι η νέα διοίκηση

Συνεδρίασε σήμερα η νέα διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, προκειμένου να εκλέξει τον πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου.

Δείτε:  ΠΕΔ Κρήτης: Νικήτρια η Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση – Ποιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι εκλέγονται

Κουράκης αντί Λαμπρινού στην προεδρία της ΠΕΔ Κρήτης

Νέος πρόεδρος στην ΠΕΔ Κρήτης με 11 ψήφους και 7 λευκά, εκλέγεται όπως αναμενόταν, ο άλλοτε δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Γιάννης Κουράκης, ο οποίος θα διαδεχτεί τον νυν δήμαρχο Ηρακλείου και απελθόντα πρόεδρο της ΠΕΔ, Βασίλη Λαμπρινό.

Αντιπρόεδρος με τις ίδιες ψήφους (11 υπέρ, 7 λευκά) ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Μαρινάκης, γραμματέας ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, επίσης με τις ίδιες ψήφους ενώ για την εκτελεστική επιτροπή ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων, κ. Μανώλης Κοκοσάλης με 12 ψήφους και ο δημοτικός σύμβουλος Αγίου Νικολάου, κ. Νίκος Κοκκίνης με 11.

Η εποπτική επιτροπή:

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο πρώην δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης.

Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο πρώην δήμαρχος Γόρτυνας, κ. Νίκος Σχοιναράκης.

Γραμματέας αναλαμβάνει η πρώην δήμαρχος Φαιστού, κ. Μαρία Πετρακογιώργη.

Να υπενθυμίσουμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Δευτέρας έδωσε την πλειοψηφία στην παράταξη «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης», στην οποία μετέχει ο κ. Κουράκης και η οποία έλαβε 68 ψήφους και 12 έδρες, ενώ η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση Δήμων Κρήτης», του κ. Λαμπρινού, έλαβε 53 ψήφους και 9 έδρες.

Φωτογραφίες: imageonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί