«Έτρωγε ξύλο όποιος περνούσε δίπλα τους»: Τι λέει ο δημοσιογράφος που δέχτηκε επίθεση από τα ΜΑΤ (Ηχητικό)

«Η επίθεση που δέχτηκα εγώ είναι παντελώς ασήμαντη μπροστά σ` αυτό που συνέβη στα Εξάρχεια». Ο δημοσιογράφος του www.newsit.gr Μάριος Αραβαντινός, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από τα ΜΑΤ μετά το τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου, μίλησε Στο Κόκκινο για τα όσα έζησε το βράδυ της 17ης Νοέμβρη. «Χθες έγινε μια καταδρομική επίθεση μέσα στα στενά των Εξαρχείων όπου έτρωγε ξύλο σχεδόν όποιος περνούσε δίπλα τους» συμπλήρωσε.

Δείτε: ΜΑΤ χτυπούν δημοσιογράφο ενώ κατέγραφε τις απρόκλητες επιθέσεις τους σε καταστήματα στα Εξάρχεια (Βίντεο)

Αναλυτικά, ο δημοσιογράφος είπε: «Δόθηκε δημοσιότητα λόγω της ιδιότητάς μου και επειδή είχα πρόσβαση στα Μέσα και δημόσιο βήμα για να το κάνω. Στην Εμμανουήλ Μπενάκη και ενώ κατέγραφα ζωντανά με το κινητό μου την εικόνα που έβλεπα, είδα κάποιους να χτυπούν δύο παιδιά τα οποία κάθονταν σε ένα παγκάκι, σε ένα πεζούλι. Δυστυχώς, στο σημείο εκείνο με αποτέλεσμα η εικόνα που έχω καταγράψει να είναι πολύ σκοτεινή, ακούγονται ωστόσο τα ουρλιαχτά των ανθρώπων και δεν είναι το μοναδικό βίντεο στο οποίο ακούγονται τέτοια ουρλιαχτά, όταν λοιπόν μέσα σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα με πήρε είδηση ένας από τους αστυνομικούς, γύρισε προς το μέρος μου και μου φώναξε ‘τι τραβάς ρε’ και με χτύπησε στον αριστερό ώμο, αμέσως ένας δεύτερος έπεσε πάνω μου με την ασπίδα του και κάποιος μου χτύπησε το χέρι, έφυγε το κινητό από το χέρι μου, τους δήλωσα την ιδιότητά μου και απλώς αδιαφόρησαν και έφυγαν… Είναι το λιγότερο που συνέβη χθες και θέλω να το τονίσω, είδαμε και άλλα βίντεο, είναι συγκλονιστικές οι εικόνες που τραβήχτηκαν από τα μπαλκόνια όπου φαίνονται ξεκάθαρα οι άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν όποιον περνάει δίπλα τους. Είναι συγκλονιστική, επίσης, η μαρτυρία ενός κοριτσιού 20 ετών που κυριολεκτικά της άνοιξαν το κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο».

Για το ότι παρουσιάστηκε σαν μια πολύ μεγάλη επιτυχία του υπουργείου και της αστυνομίας: «Με εξοργίζει το γεγονός πως όλο αυτό παρουσιάζεται από την αστυνομία ως `επιτυχημένη επιχείρηση`. Αν υπάρχει εγκληματικότητα και όπου υπάρχει, καλώς η αστυνομία παρεμβαίνει αλλά εδώ και άσχετα από τα χθεσινά, έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες δεκάδες καταγγελίες, πολλές εκ των οποίων είναι επώνυμες για εισβολή σε νυχτερινά κέντρα, για βίαιες επιθέσεις στο δρόμο, για αυταρχική συμπεριφορά αστυνομικών απέναντι σε νεαρά παιδιά τα οποία σταματούν για εξακρίβωση στοιχείων και τους κάνουν ρατσιστικές επιθέσεις ή τα χτυπούν… Ολο αυτό δεν επιτρέπεται να το αποκαλούμε ‘κανονικότητα’ σε μια δημοκρατία και καλό θα είναι από την στιγμή που υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες και που πολλές από αυτές έχουν καταγραφεί σε βίντεο η ηγεσία θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της διότι όλο αυτό μπορεί να πυροδοτήσει αντιδράσεις, δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει αυτή η κατάσταση».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Και να σημειώσουμε και κάτι άλλο, έστω ότι είχαν παραβατική συμπεριφορά ποιος δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο και να ανοίγει κεφάλια. Ποιος δίνει αυτό το δικαίωμα στην ελληνική αστυνομία; Οφείλουμε και εμείς οι δημοσιογράφοι να κάνουμε καλά τη δουλειά μας, είναι άλλο η παραβατική συμπεριφορά που μπορεί να έχουν κάποιοι άνθρωποι και την οποία καλείται η αστυνομία ως πρόβλημα να το λύσει, να τους συλλάβει, να διερευνήσει τις υποθέσεις αυτές και είναι άλλο με άλλοθι αυτή την παραβατική συμπεριφορά κάποιων λίγων να χτυπιέται κόσμος στα στενά των Εξαρχείων, δεν είναι εκ των προτέρων εγκληματίας όποιος κάνει βόλτα στα Εξάρχεια. Εχουν τεράστια ευθύνη σ αυτό οι δημοσιογράφοι, πρέπει να γίνει σαφές στον κόσμο πως άλλο πράγμα η εγκληματικότητα και άλλο πράγμα να τρώει ξύλο όποιος περπατάει στα Εξάρχεια ή σε κάποια άλλη γειτονιά της Αθήνας».

Για το ότι ειπώθηκε ‘γιατί δεν φόραγε γιλέκο’: «Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν γνωρίζει την πραγματικότητα του επαγγέλματός μας και ότι πολλές φορές βάζουμε το κεφάλι μας στον ντορβά. Εκεί όσοι δημοσιογράφοι ήμασταν δεν είχαμε κίτρινα γιλέκα για να βλέπει κάποιος αλλά είναι εκτίμησή μου ότι ακόμη κι αν φορούσα κίτρινο γιλέκο την ίδια αντιμετώπιση θα είχα γιατί κατέγραφα μια πράξη βίας η οποία δεν έπρεπε να βγει στη δημοσιότητα, δεν ήθελε η αστυνομία, δεν ήθελαν τα ΜΑΤ. Την ιδιότητά μου την δήλωσα άλλωστε κατά την διάρκεια της επίθεσης, έστω κι αν στην αρχή δεν γνώριζαν ότι είμαι δημοσιογράφος δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας γιατί δεν απαγορεύει κανείς στον πολίτη να σηκώσει το κινητό του τηλέφωνο και να τραβήξει ένα τέτοιο γεγονός. Και δημοσιογράφος να μην ήμουν το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Αν δεν κατέγραφα ζωντανή εικόνα, το υλικό αυτό δεν θα υπήρχε πουθενά. Ας υπάρξει μια παρέμβαση τουλάχιστον να ελεγχθούν τα περιστατικά.  Και προφανώς υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που τους δίνουν άλλοθι. Όπως και ένα κομμάτι της κοινωνίας που το αποδέχεται». 

Στο Κόκκινο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί