Αγωγές από Μονή σε 48 κατοίκους στην Κρήτη: Ζητά ενοίκιο 20.000

Με αγωγές η Μονή της Αγίας Τριάδας ζητά ενοίκιο 20.000 ευρώ από 48 κατοίκους στον Σταυρό Ακρωτηρίου, αλλά και σε όσους έχουν αυθαίρετα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Δικηγόρος του Συλλόγου Οικιστών Σταυρού, Προκόπης Βαρδουλάκης, επεσήμανε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημερωτικής συνέλευσης των μελών του Σωματείου. Ο κ. Βαρδουλάκης επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των οικιστών, με βασικό γνώμονα την ομαδικότητα και την αισιοδοξία. 

Τα στοιχεία, όπως ανέφερε που υπάρχουν και αποδεικνύουν το δίκαιο των κατοίκων του Σταυρού, είναι πολλά και μετέφερε την εμπιστοσύνη που έχει ο ίδιος ζητώντας και από τους κατοίκους να έχουν και εκείνοι, προς τους λειτουργούς της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Στο πλευρό των κατοίκων, βρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Γύπαρης και Γιώργος Κονταξάκης, οι οποίοι πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν πάνω στο θέμα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παύλος Κουλιέρης ενημέρωσε όσους βρίσκονταν εκεί  για όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα τα μέλη του Συλλόγου σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και αφορούν τις οικονομικές διεκδικήσεις της Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων.

«Διεκδικήσεις υπέρογκου τιμήματος για τα οικόπεδα που για πάνω από 50 χρόνια έχουν οι κάτοικοι στεγάσει τις ζωές τους και τις οικογένειες τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου .

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση – κάλεσμα για τη χθεσινή συνέλευση, ο Σύλλογος Οικιστών Σταυρού με την επωνυμία «Η Αγία Τριάς των Τζαγκαρόλων» ανέφερε τα εξής:

«Η προσμονή τελειώνει περιμένοντας το δίκαιο και τη λογική από την Ηγεσία του μοναστηριού της Αγίας Τριάδος.

Όλοι μαζί συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση ώστε τα μέλη του Συμβουλίου να μας ενημερώσουν σχετικά με όλες τις ενέργειες και επαφές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, όπως και για τις δράσεις που προγραμματίζονται  να γίνουν στο επόμενο διάστημα για την προστασία του δικαίου μας των συμφερόντων μας και των οικογενειών μας. Η Διοίκηση του Συλλόγου ενημερώνει ότι οι επόμενες ενέργειές μας δεν θα έχουν άμεση οικονομική επιβάρυνση στα μέλη μας, καθώς η δαπάνη αυτών των ενεργειών θα καλυφθεί από το ταμείο του Συλλόγου, χρήματα τα οποία αφορούν στις συνδρομές των μελών του.

Επίσης όλοι οι κάτοικοι θα ενημερώθουν για τις δικαστικές ενέργειες που έχει κάνει η Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος εναντίον δεκάδων μελών – οικιστών της περιοχής μας».

Είμαστε όλοι ενωμένοι διεκδικώντας την αλήθεια, το δίκαιο, τη λογική, το αύριο του χωριού μας και των οικογενειών μας».

Kriti24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί