Το αστυνομικό κράτος σε δράση: «Αυτό δεν είναι αστυνομία, δυνάμεις κατοχής είναι» (Βίντεο)

Κόσμος συγκεντρώθηκε μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όπως και υδροβόλα οχήματα.

Δείτε: Παρελαύνει το αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων δεν άργησε να φέρει και την πρώτη εστία έντασης. Ομάδες νεαρών εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς διμοιρία ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήσαν έφοδο στη πλατεία με τους περισσότερους συγκεντρωμένους να διαφεύγουν προς τα γύρω στενά, όπου συνεχίστηκαν οι εντάσεις. Κάποια φλεγόμενα οδόφραγματα στήθηκαν στην οδό Στουρνάρη, αλλά και σε άλλους δρόμους.

Τα ΜΑΤ έχουν επιδοθεί σε έναν κλεφτοπόλεμο με τις ομάδες των αντιεξουσιαστών, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Στην περιοχή έχουν γίνει πολλές προσαγωγές, ενώ αστυνομικός ακούγεται σε βίντεο να λέει σε κάποιους από τους προσαχθέντες: «Έτσι μουν@@@@α».

Εν τω μεταξύ, οι δράσεις της αστυνομίας και η αστυνομοκρατία στην περιοχή των Εξαρχείων έχουν προκαλέσει και την αντίδραση των κατοίκων, που υπογραμμίζουν πως το μόνο που κάνουν είναι «να ρίχνουν λάδι στη φωτιά». Σημειώνουν δε πως δεν χτυπάνε το εμπόριο ναρκωτικών, αλλά μας έχουν «πνίξει στα χημικά». «Αυτή δεν είναι αστυνομία, δυνάμεις κατοχής είναι», τόνισε μια κάτοικος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί