Χιλιάδες στους δρόμους για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019, 46η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου: Σε εξέλιξη η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία – Μεγάλη σε όγκο και παλμό η διαδήλωση, κυριαρχούν τα συνθήματα για το άσυλο – Επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας – Αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας, 8 συλλήψεις σε επιχειρήσεις σε 2 πολυκατοικίες.

Χιλιάδες κόσμου πορεύονται στους δρόμους της Αθήνας προς την αμερικανική πρεσβεία. Η πορεία για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι σε εξέλιξη και εδώ στο left.gr συνεχίζουμε τη ζωντανή κάλυψη. Περισσότερα στo liveblog που ακολουθεί, σημειώνουμε πρώτα τις σημαντικότερες εξελίξεις ως αυτή την ώρα:

  • Χιλιάδες κόσμου στην εν εξελίξει πορεία. Ο κόσμος άρχισε να πορεύεται περί τις 4.30 το απόγευμα. Τα πρώτα τμήματα της διαδήλωσης έφτασαν στην αμερικανική πρεσβεία λίγο μετά τις 6, με τους τελευταίους διαδηλωτές να πορεύονται ακόμα στο μέσο της Βασ. Σοφίας. Στις 730 πορεύονταν μπροστά από την πρεσβεία τα μπλοκ του ΚΚΕ που «παραδοσιακά» κλείνει την πορεία. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών αποχωρεί μέσω της Λεωφ. Αλεξάνδρας
  • Κυριαρχούν τα συνθήματα για το άσυλο. Εικόνα αστυνομοκρατίας σε όλο το κέντρο της Αθήνας, ιδίως δε στην περιοχή των Εξαρχείων όπου η αστυνομία πραγματοποίησε και δύο επεμβάσεις σε κτίρια, αναφέρονται ως αυτή τη στιγμή 7 συλλήψεις και δύο προσαγωγές (αναλυτικά)
  • Επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί «φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί»
  • Σε εξέλιξη οι πορείες σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί