Στα αποκαλυπτήρια του μνημείου Εθνικής Αντίστασης στον Αχεντριά ο Νίκος Ηγουμενίδης

Στα αποκαλυπτήρια του μνημείου Εθνικής Αντίστασης στον Αχεντριά και στην τοποθεσία Βορεινός Άγιος Νικήτα προς Χουλί μετόχι έδωσε το παρών σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Σε μια εκδήλωση τιμής στην Εθνική Αντίσταση, με τη συμμετοχή των  τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου, ο Νίκος Ηγουμενίδης συμμετείχε στα αποκαλυπτήρια, κατέθεσε στεφάνι και απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό. «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αποδώσουμε τιμή σε όσους έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα. Για να μπορούμε σήμερα να βρισκόμαστε εμείς σήμερα εδώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους», σημείωσε ο βουλευτής για εκείνους που θυσιάστηκαν για τον τόπο.

Για τη σημασία της Αντίστασης προσέθεσε ο ίδιος: «Η θυσία τους δεν έχει πάει χαμένη. Η θυσία τους οδηγεί και τις σημερινές προσπάθειες για να έχουμε και την πατρίδα μας όπως την θέλουμε. Ελεύθερη, κυρίαρχη και δημοκρατική». Ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε επιπλέον στη σημασία της τοποθεσίας και στη συμβολή της στην Αντίσταση, όπως επίσης σε δηλώσεις του και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Σημειώνεται ότι μαζί με 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Ηγουμενίδης έχει θέσει το θέμα τόσο με κοινοβουλευτική ερώτηση όσο και με παρέμβαση στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στον Υπουργό Εξωτερικών ζητώντας μετά τη ρηματική διακοίνωση και την αρνητική απάντηση της Γερμανίας να αξιοποιηθούν όλοι οι δρόμοι που έχουν ήδη ανοίξει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί