Κάλεσμα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για την πορεία της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, μέσω της οποίας απεθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο Ηράκλειο, την Κυριακή 17 Νοέμβρη ώρα 18:00 πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Φέτος συμπληρώνονται 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου από τις μέρες εκείνες που ο λαός μας αποφάσισε να σηκώσει το ανάστημα του ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, ενάντια στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά του φασισμού, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ.

Το Πολυτεχνείο του 2019 βρίσκει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία αντιμέτωπα με την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου, μέσω της κυβέρνησης της ΝΔ συνεχίζοντας πάνω στο έδαφος που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ λεηλατεί τα εναπομείναντα λαϊκά δικαιώματα, δίνοντας «γη και ύδωρ» στους επενδυτές, φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο, την ΔΕΗ και την ενέργεια στους ιδιώτες. Η λογική της είναι απλή: Νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαίου. Οτιδήποτε θυμίζει δημόσια αγαθά, εργατικά και μορφωτικά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις, προστασία περιβάλλοντος, σωματεία και διεκδικήσεις όχι απλά είναι εκτός εποχής, αλλά είναι και επικίνδυνο και πρέπει να παταχτεί… Στη βουλή ψηφίστηκε ήδη το αντεργατικό αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, που έρχεται να σαρώσει ό,τι απέμεινε όρθιο στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και τη δημόσια περιουσία, προωθεί την περιβαλλοντική καταστροφή και τη λεηλασία του φυσικού πλούτου προσφέροντας τα πάντα στο κεφάλαιο.

Σε αυτή την περίοδο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αντιλαϊκή επίθεση η κυβέρνηση επέλεξε να στοχοποιήσει το φοιτητικό κίνημα, την δράση και τους αγώνες που καθημερινά κλιμακώνονται και επεκτείνονται σε όλη την χώρα. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητριών και φοιτητών που βρίσκονταν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) στην προσπάθεια τους να σπάσουν το lock out που αποφάσισε η σύγκλητος μέχρι τις 17/11. Οι διώξεις ενάντια στους φοιτητές αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα στα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. για να προχωρήσει πιο γρήγορα τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθούσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση. Αλλαγές που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς, πετούν έξω από τις σχολές τους εργαζόμενους και φτωχούς φοιτητές και βάζουν μέσα όλο και πιο βαθιά τις ιδιωτικές εταιρείες.

Η επίθεση στο φοιτητικό κίνημα μόνο τυχαία δεν είναι πέντε ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις τιμής για την εξέγερση  του Πολυτεχνείου. Η όλη επιχείρηση εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης και του συστήματος να τρομοκρατήσουν λαό και νεολαία. Γιατί στη νεολαία και στους εργαζόμενους επιφυλάσσουν το μέλλον της πάμφθηνης εργασίας, της μισής δουλειάς και μισής ζωής, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η μαχητική κινητοποίηση της νεολαίας και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως η αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τη δύναμη ενός μαζικού νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος που θα βάλει μπροστά τα εργατικά δικαιώματα και θα χαράξει τον δρόμο για την σύγκρουση και την ανατροπή των πολιτικών που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η επίδειξη βίας και πυγμής δεν μας τρομοκρατεί. Φανερώνει την αδυναμία και το δικό τους φόβο μπροστά στην άνοδο των αγώνων. Το «δόγμα του νόμου και της τάξης» δεν θα επιβληθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί