Κάλεσμα του ΝΑΡ Ηρακλείου στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Νέο Αριστερό Ρεύμα Ηρακλείου, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία για την 46η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αύριο, Κυριακή 17 Νοέμβρη και ώρα 18.00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός του κεφαλαίου δεν είναι το μέλλον μας!

Με κίνημα ρήξης και ισχυρή αντικαπιταλιστική κομμουνιστική Αριστερά θα ανατραπεί!

Το Πολυτεχνείο του 2019 βρίσκει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία αντιμέτωπα με την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου, μέσω της κυβέρνησης της ΝΔ και του αστικού συστήματος εξουσίας.

  • Η κυβέρνηση της ΝΔ λεηλατεί τα εναπομείναντα λαϊκά δικαιώματα, δίνοντας «γη και ύδωρ» στους επενδυτές, φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο, την ΔΕΗ και την ενέργεια στους ιδιώτες, κλιμακώνοντας στο δρόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η λογική της είναι απλή: Νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαίου.
  • Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών συμμετέχουν στην άγρια μοιρασιά των υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, κόβοντας τη θάλασσα σε… «οικόπεδα» εκμετάλλευσης των πολυεθνικών, χαράσσοντας ΑΟΖ και κάνοντας στρατηγικές συμμαχίες με τις ΗΠΑ (τους φονιάδες των λαών) και τα αρπακτικά της ΕΕ, οξύνοντας τον επικίνδυνο και άδικο και από τις δύο πλευρές ανταγωνισμό με την Τουρκία, κάνοντας την πολεμική απειλή μέρος της αντιδραστικής κανονικότητας.
  • Για να προχωρήσουν όλα αυτά η κυβέρνηση ενεργοποιεί τη σιδερένια φτέρνα της λογικής «Νόμος, Τάξη, Κέρδος»! Εισβολή ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ ενάντια στους φοιτητές/τριες που αντιστέκονται, κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου, κτύπημα απεργιών και διαδηλώσεων, νέος αντιδραστικός Ποινικός Κώδικας που στοχοποιεί τις μαχητικές μορφές πάλης και τις επαναστατικές ιδέες, προκλητικές συλλήψεις αγωνιστών (όπως των δύο φοιτητών μελών της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση στις 11/11/2019), αστυνομοκρατία, βιομηχανία διώξεων, πρόστιμα.

Ο παροξυσμός της καταστολής δεν έρχεται από το παρελθόν της Δεξιάς αλλά από το παρόν και το μέλλον της επιβολής των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του, με καύσιμη ύλη τα δικαιώματα των εργαζόμενων και το περιβάλλον. Δεν είναι μια αυταρχική παρεκτροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά η ουσία της σύγχρονης αστικής δημοκρατίας, ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός στην εποχή των Τραμπ, Πινιέρα, Μπολσονάρου, αλλά και του Μακρόν ενάντια στα Κίτρινα Γιλέκα, της Μέρκελ ενάντια στους λαούς της Ευρώπης.

Αυτή είναι η σύγχρονη «χούντα» του κεφαλαίου που πρέπει να ανατρέψουμε για να διεκδικήσουμε το «Ψωμί-παιδεία-ελευθερία» της εποχής μας, τα εργατικά, λαϊκά και νεολαιίστικα δικαιώματα και ανάγκες.

Το ΝΑΡ και η νΚΑ καλούν στον αγώνα για την ανατροπή της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής και της συνολικής επιδρομής κεφαλαίου και ΕΕ, για να περάσει η πρωτοβουλία κινήσεων στο μαχόμενο εργατικό λαϊκό κίνημα και όχι στην αστική συναινετική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην ζήσουμε ξανά τον Σισύφειο κύκλο της δικομματικής εναλλαγής, μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ τώρα, με την αστική πολιτική να παραμένει κυρίαρχη. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για:

  • Αποφασιστικούς, ενωτικούς, νικηφόρους αγώνες από ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, σε ρήξη με τον υποταγμένο αστικοποιημένο συνδικαλισμό τύπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στα χέρια των εργαζομένων, με συντονισμούς πρωτοβάθμιων σωματείων και επιτροπών αγώνα.
  • Να αλλάξουν τα πράγματα στην Αριστερά, για να συμβάλλει στην αντεπίθεση του κινήματος. Ισχυρή αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά, με πρωτοπόρα συμβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην μετωπική συσπείρωση δυνάμεων, σε ρήξη με το ρεφορμισμό, τα «αντιδεξιά μέτωπα» και το «κόμμα-φρούριο» σε βάρος του κινήματος.
  • Στρατηγική απάντηση στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της καθολικής βαρβαρότηταςγια να ανοίξουν οι σημαίες της κομμουνιστικής απελευθέρωσης στον 21ο αιώνα. Επιτακτικά αναγκαία σήμερα η συγκρότηση ενός σύγχρονου κομμουνιστικού προγράμματος και κόμματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί