Γιατί κάνουν κατάληψη στο κτίριο Παπαδόπετρου οι φοιτητές

Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο Παπαδόπετρου από τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ, στο πλαίσιο του εορτασμού για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Το κτίριο από χθες τελεί υπό κατάληψη από τους φοιτητές που όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση τους, θα χρησιμοποιηθεί «κτήριο με σκοπό να ξαναζωντανέψει και να επιστρέψει στα χέρια των φοιτητών και της χανιώτικης κοινωνίας με τριήμερες εκδηλώσεις.»

Δείτε: Κατάληψη του κτιρίου Παπαδόπετρου από φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ

Η ανακοίνωση των φοιτητών:

Σήμερα Παρασκευή 15/11 πραγματοποιήθηκε κατάληψη του κτηρίου Παπαδοπέτρου στην Τζανακάκη. Ύστερα από αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων του ΕΛΜΕΠΑ  (πρώην ΤΕΙ) και του Πολυτεχνείου Κρήτης που στηρίχτηκαν από μαθητές και σωματεία εκπαιδευτικών κατεβηκάμε σε μια μαζική πανεκπαιδευτική πορεία. Φέτος κλείνουμε δέκα χρόνια από τότε που ο πρώην πρύτανης Γρυσπολάκης έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να εκκενώσουν το κτήριο Παπαδοπέτρου που εώς τότε άνηκε στον φοιτητικό σύλλογο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Με τα μάτια στραμμένα προς την επέτειο της 17 Νοέμβρη και με το αίτημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να μη φαίνεται να είναι και τόσο μακρινό, επανοικιοποιηθήκαμε το εν λόγω κτήριο με σκοπό να ξαναζωντανέψει και να επιστρέψει στα χέρια των φοιτητών και της χανιώτικης κοινωνίας με τριήμερες εκδηλώσεις. Πάγειο αίτημα του ενιαίου συλλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης ήταν το κτήριο Παπαδοπέτρου να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των αναγκών μας και να μπορεί να είναι ένας χώρος που θα δέχεται όλη τη φοιτητική κοινότητα είτε ως λέσχη εστίασης, είτε ως μηχανογραφικό κέντρο, είτε ως βιβλιοθήκη, είτε ως χώρος που θα στεγάζει πολιτιστικές ομάδες.

Η συμβολική αυτή κίνηση η οποία αποφασίστηκε ύστερα από πολύ μαζικές συνελεύσεις γίνεται στα πλαίσια εναντίωσης της κατάργησης του ασύλου και της γενικότερης καταστολής που ασκεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. στη νεολαία και στον κόσμο της εργασίας, πατώντας σε ένα έφορο έδαφος που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Βλέποντας τα γεγονότα από την ημέρα εκλογής της κυβέρνησης, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι έχουμε αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Από το φακέλωμα των συνδικαλιστών μέχρι και τις συλλήψεις και την ακραία μορφή καταστολής των ΜΑΤ προς τους φοιτητικούς συλλόγους στην ΑΣΟΕΕ. Από τις εκκενώσεις καταλήψεων για να απομακρύνουν τα “επικίνδυνα”  προσφυγόπουλα μέχρι την εισβολή δυνάμεων καταστολής σε χώρους διασκέδασης. Ταυτόχρονα το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία αλλάζει ριζικά τον χάρτη όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, διαλύοντας τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Φοιτητικοί σύλλογοι, σε όλη την Ελλάδα αντιστέκονται κόντρα σε αυτό το πολυνομοσχέδιο, βγάζοντας μαζικές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα που επικρατεί θέλουμε το κτήριο Παπαδοπέτρου να αποτελέσει έναν ζωντανό χώρο και ένα κέντρο  αγώνα με κορύφωση την πορεία της 17 Νοέμβρη. Καλούμε όλη τη χανιώτικη κοινωνία να μας στηρίξει στον αγώνα μας για τα προφανή, δημόσια-δωρεάν παιδεία για όλους και πραγματικά δημοκρατικά δικαιώματα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11 ΣΤΙΣ 6Μ.Μ. ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»

Zarpanews.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί