«Αρκεί να μας γλείφετε τον πισινό»

Ε όχι, σύντεκνε, δεν θα μας κοροϊδεύεις μπροστά στα μάτια μας. Μπορεί να συνήθισες τους σφουγγοκωλάριους του Σκάι και των άλλων μέσων διαστρέβλωσης και αποχαύνωσης, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε θα μας κάνετε σαν τους Μπογδαναίους και σαν τους Πρετεντεραίους

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι papadogiannis-nikos.jpg

Του Νίκου Παπαδογιάννη

Παρακολουθούσαμε ήρεμοι και συμμαζεμένοι την τελετή των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, αναμένοντας τη βράβευσή μας, ώσπου ανέβηκε στο βήμα ο Λευτέρης Αυγενάκης. «Θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε δημοσιογραφική προσπάθεια», είπε ανερυθρίαστα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης που υποβάλει το Documento σε διαρκή οικονομική ασφυξία και κυνηγά χωρίς σταματημό άλλα μέσα. «Την κριτική τη θεωρούμε καλοδεχούμενη», κατέληξε, με σλάλομ ανάμεσα στα σαρδάμ.

Δείτε για να καταλάβετε: Νέα δίκη Αυγενάκη κατά του Α. Ανδρικάκη!- «Παράνομη» η κριτική αλλά και… η χρήση του ονόματος «Λευτέρης»! (έγγραφο)

«Αρκεί να μας γλείφει τον πισινό όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια», θα μπορούσε να προσθέσει. Διότι, κατά βάθος, αυτό εννοούσε. Η μιντιακή δικτατορία της Νέας Δημοκρατίας, την περίοδο που προηγήθηκαν των εκλογών και στο εφιαλτικό τετράμηνο που τις ακολούθησε, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ελπίζω και κάθε επόμενο.

Γυάλισε το μάτι μας, των τριών σωματοφυλάκων, όταν ακούσαμε να παραποιείται με τέτοιον ξεδιάντροπο τρόπο η πραγματικότητα, σε ακροατήριο διακοσίων δημοσιογράφων. Και τότε αποφασίσαμε, επί τόπου, να ανοίξουμε το δικό μας στοματάκι.

Ε όχι, σύντεκνε, δεν θα μας κοροϊδεύεις μπροστά στα μάτια μας. Μπορεί να συνήθισες τους σφογγοκωλάριους του Σκάι και των άλλων μέσων διαστρέβλωσης και αποχαύνωσης, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε θα μας κάνετε σαν τους Μπογδαναίους και σαν τους Πρετεντεραίους.

«Το βραβείο που μόλις παραλάβαμε δεν ανήκει μόνο σε εμάς, αλλά σε όλους τους συναδέλφους του Documento», ξεσπάθωσε θυμωμένος από μικροφώνου ο Αντώνης Φουντής, προϊστάμενος του τριμελούς αθλητικού τμήματος της εφημερίδας μας. «Τον τελευταίο καιρό, το Documento δέχεται ανηλεή πόλεμο από την κυβέρνηση και απ διάφορα παράκεντρα εξουσίας, επειδή παράγει δημοσιογραφία. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους για την τιμή και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε απτόητοι να παράγουμε δημοσιογραφικό έργο».

Σχεδόν όλοι οι παριστάμενοι χειροκρότησαν τα θαρραλέα λόγια του Αντώνη, ο οποίος μιλούσε εξ ονόματος και του Σάββα Λιβάνιου και του υποφαινόμενου, αλλά και του Θάνου Σαρρή που συνεργάζεται με το Κουτί της Πανδώρας.

Κοιτάζοντας προς την πρώτη σειρά του ακροατηρίου, είδα ότι υπήρχε ένας και μοναδικός άνθρωπος που αρνήθηκε τα παλαμάκια. Ήταν ο πολύς Αυγενάκης, του οποίου το πρόσωπο είχε πάρει μία παράξενη σύσπαση ειρωνείας. Μάλλον δεν περίμενε τέτοια υποδοχή, ο υφυπουργός που καθυστέρησε 25 λεπτά να εμφανιστεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.  

Μετά από ένα δεκάλεπτο αμηχανίας και αφού δεν προβλεπόταν από το πρωτόκολλο να δώσει ο ίδιος άλλον πάπυρο, ο Αυγενάκης σηκώθηκε με την τριμελή κουστωδία του και αποχώρησε από την αίθουσα, διότι έχουμε και δουλειές κύριοι, δεν γίνεται να καθόμαστε να μας προσβάλλετε κατάμουτρα. Τι είσαστε εσείς που θα μου μιλήσετε έτσι, τίποτε δημοσιογράφοι;

Διέπραξε και ένα κεφαλαιώδες σφάλμα νωρίτερα ο ΠΣΑΤ, πέρα από τη βράβευση του Documento. Όταν διάλεξε να τιμήσει την εξαίρετη ρεθυμνιώτικη εφημερίδα Κρητική Επιθεώρηση για τα 107 χρόνια ανελλιπούς προσφοράς, δεν έβαλε τον Αυγενάκη να κάνει τη βράβευση, αλλά κάποιον άλλον επίσημο. Εξίσου Κρητικό, αλλά λιγότερο έμπειρο στους πολιτικάντικους ελιγμούς.

Το ολίσθημα ουδόλως πτόησε τον υφυπουργό, ο οποίος πετάχτηκε αυτεπαγγέλτως από τη θέση του και αγκάλιασε τους δύο συντοπίτες του που βραβεύονταν. Προφανώς, έπραξε από αγάπη για τον τόπο του και στη δημοσιογραφία και όχι από τη διακαή επιθυμία να μοιράσει το σχετικό στιγμιότυπο σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της ταλαίπωρης λεβεντογέννας.

Μάθετε μπαλίτσα από τον Κρητικό παιχταρά, γατάκια του αθλητικού ρεπορτάζ. 

–  Για την ιστορία, το αθλητικό τμήμα του Documento βραβεύτηκε για το Hot Doc της 19ης Μαϊου 2019, με γενικό τίτλο «Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο – 40 Χρόνια Στον Βούρκο». Στο ακροατήριο βρισκόταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, ένας άνθρωπος ευγενής με σύγχρονη σκέψη. Καθόταν στη δεύτερη σειρά των προσκεκλημένων, πίσω ακριβώς από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά. Κανένας από τους δύο προαναφερθέντες δεν έμοιαζε ουρανοκατέβατος στην τελετή.

Κουτί Πανδώρας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί