Tένις: Ο Ναδάλ φρέναρε τον Τσιτσιπά

Ο κορυφαίος τενίστας του πλανήτη ήταν ο πρώτος που αναχαίτισε την πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στους Τελικούς της ΑΤΡ στο Λονδίνο.

Ο Ισπανός Ράφα Ναδάλ νίκησε τον 21χρονο Έλληνα, ο οποίος ωστόσο είχε εξασφαλίσει από προχθές την πρόκρισή του στα ημιτελικά και πλέον περιμένει να μάθει γύρω στα μεσάνυχτα τον αυριανό αντίπαλό του (Ντόμινικ Τιμ ή Ρότζερ Φέντερερ). Το τελικό σκορ: 7-6 (7-4), 4-6, 5-7 σε 2 ώρες και 52 λεπτά.

Το ματς άλλαξε μορφή μετά το 4-4 του 2ου σετ, όταν ο 33χρονος Ναδάλ, που έδινε αγώνα επιβίωσης, έσπασε για πρώτη φορά το σερβίς του Τσιτσιπά. Μέχρι σήμερα, ο νεαρός Έλληνας δεν είχε χάσει ούτε ένα σετ στους αγώνες του στην Ο2 Αrena. Ο Ναδάλ, έκανε δεύτερο κρίσιμο «μπρέικ» στο 5-5 του τρίτου σετ και καθάρισε το ματς χωρίς δυσκολία στο φινάλε.

Την τετράδα των σαββατιάτικων ημιτελικών θα συμπληρώσει ο περυσινός πρωταθλητής Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία), εφ’ όσον νικήσει απόψε τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ειδάλλως ο Ναδάλ. Εάν συμβεί το πρώτο σενάριο, ο Τσιτσιπάς θα βρεθεί αντιμέτωπος αύριο με τον Φέντερερ.

Ο Ναδάλ θα τελειώσει τη σεζόν στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκλείστηκε από τη συνέχεια των ΑΤΡ Finals και δεν προλαβαίνει να μαζέψει τους απαραίτητους πόντους για να ξεπεράσει τον Καταλανό. Για τον Τσιτσιπά, αυτή είναι η παρθενική συμμετοχή στο τουρνουά των 8 κορυφαίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί