Στην βουλή η έλλειψη ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν σήμερα βουελευτές του ΚΚΕ σχετικά με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού του Γ.Ν. Ρεθύμνου.

Αναλυτικά, στην ερώτηση αναφέρεται:

Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, είναι και αυτό θύμα της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που στόχο έχει να κάνει ολοένα την υγεία πανάκριβο και χρυσοπληρωμένο από την τσέπη του λαού εμπόρευμα.

Μέσω της συνέχισης της μείωσης της χρηματοδότησης και του νοσοκομείου Ρεθύμνου από τον κρατικό προϋπολογισμό μετατρέπεται το ίδιο σε επιχείρηση και ταυτόχρονα σε πεδίο κερδοφορίας των συναφών επιχειρήσεων.

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά τη συνταξιοδότηση γιατρών τον τελευταίο χρόνο και την μη αναπλήρωση της θέσης τους, την παραίτηση ειδικευμένων γιατρών, αλλά και την απογύμνωση του από ειδικευόμενους γιατρούς, το τελευταίο εξάμηνο δουλεύει οριακά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως υπάρχει μόνο ένας νευρολόγος για όλο το νομό, ένα ειδικευμένος γιατρός στην ΜΕΘ, οι γιατροί της χειρουργικής κλινικής κάνουν 8-10 εφημερίες το λιγότερο το μήνα ταυτόχρονα με την κάλυψη των Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Και έπονται και άλλες συνταξιοδοτήσεις, ενώ λήγουν τους επόμενους μήνες και συμβάσεις επικουρικών.

Η αναστολή της προκήρυξης των 12 μόνιμων θέσεων ιατρών και των 3 άγονων (2 για το ΤΕΠ και 1 Παθολόγο) τον Ιούνιο, η απίστευτη καθυστέρηση των τελευταίων μηνών στους διορισμούς ειδικευομένων, ο περιορισμός των κονδυλίων για την πρόσληψη προσωπικού και η γενική έλλειψη ειδικευομένων, έχει ήδη περιορίσει μεγάλο μέρος της πρωινής λειτουργίας του νοσοκομείου (εξωτερικά ιατρεία, τακτικά χειρουργεία, κλπ), έχει αναστείλει την εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών και τις άδειες του προσωπικού. 

Επιπλέον οι περισσότεροι γιατροί δουλεύουν πάνω από τα όρια της ασφαλούς εφημέρευσης χωρίς κανένα ορίζοντα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για:

  • Την άμεση προκήρυξη των 3 άγονων θέσεων (2 ΤΕΠ, 1 Παθολόγου, των θέσεων που πάγωσαν τον Ιούνιο και την άμεση επίσπευση των διορισμών ειδικευομένων γιατρών.
  • Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις επαρκούς αριθμού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού κ.ά.), με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί